Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TYPISK JAPANSK (21.03.06 )

Tegneserier har en helt spesiell posisjon i Japan. Her hjemme ser vi på tegneserier først og fremst som tidtrøyte for de minste, mens i Japan er tegneserier minst like populært blant voksne.

Av: Stefan Andreas Sture

Veldig mange mangaserier egner seg ikke for barn, med sine skildringer av vold og sex. Det finnes også rene såpemangaer for husmødre. Med Yu-Gi-Oh! blir en av Japans mest populære mangaserier tilgjengelig for et norsk publikum. Tegnestilen er typisk japansk, tenk Beyblade, Pokémon og lignende. Innholdet vil også være kjent for de som har vokst opp med nevnte tv-serier. Det dreier seg om spill, og om kamp på liv og død. Helten er en tenåring og mye av handlingen utspiller seg på skolen, noe som nok gir leser-målgruppen en del å kjenne seg igjen i og mye å drømme seg bort med. Det hele er veldig spennende, fartsfylt og voldsomt, og selvfølgelig er det det gode mot det onde. Hvordan det går skal jeg ikke røpe, dessuten kommer det mange flere bøker i serien. Serien er trykket slik at den må leses baklengs og fra høyre mot venstre, noe man blir fort vant til.

Kazuki Takahashi
Yu-Gi-Oh! nr. 1
Tegneserie/manga
196 sider
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)