Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SERIENETT JUBILERER (30.01.11 )

2011 er Serienetts jubileumsår. I disse dager er fem år siden tegneserietidsskriftet startet opp.

Av: Kristian Hellesund

Når denne saken publiseres på Serienetts nettsider, er det nøyaktig fem år siden Serienett startet prøvedrift. Etter litt utprøving av publiseringssystemet kom de første nye, redaksjonelle sakene på nett 3. februar 2006, og det er denne datoen redaksjonen regner som Serienetts fødselsdag.

Fra 2006 og frem til i dag er det publisert mer enn 1.100 saker på Serienett. Mesteparten av sakene er anmeldelser, men Serienett har også dekket en rekke tegneserieevenementer i Norge og intervjuet ulike serieskapere. Besøkstallene på Serienetts nettsider er stabile. Gjennom 2010 hadde nettsidene rundt 15.000 treff hver uke. For januar 2011 er tallene enda bedre, og den siste uken hadde Serienett 18.000 treff.

Serienetts jubileum skal markeres med et eget tegneseriearrangement på Vågen Fetevare i Bergen lørdag 26. februar. Her vil Serienetts redaksjon invitere til tegneseriedebatt der et eget panel tar for seg trender i dagens tegneserienorge og aktuelle utgivelser. I tillegg blir det en tegneseriequiz og tegneseriefest utover kvelden der tegneserierelatert musikk vil være en viktig del. Arrangementet er selvsagt gratis, og Serienetts redaksjon ønsker alle hjertelig velkommen!

Men det skal skje mer i forbindelse med jubileet til Serienett. 26. februar blir også lanseringen av et eget jubileumsskrift der redaksjonen ønsker å dokumentere noe av det Serienett har stått for gjennom fem år. Her vil det dukke opp både tidligere publisert stoff og materiale som er laget spesielt for denne utgivelsen.

Siden Serienett har et nasjonalt fokus kommer redaksjonen til å tilby jubileumsarrangementet til arrangører rundt omkring i Norge. Dermed kan det også bli markering av Serienetts jubileum med aktuell tegneseriedebatt andre steder i landet.

I mellomtiden ønsker vi å holde fokuset oppe rundt norske tegneserieutgivelser. Vi vil takke alle våre lesere – og spesielt de som sørger for debatt-temperaturen på nettsiden ved å delta med bidrag i kommentarfeltet. Vi takker også forlagene for anmeldereksemplarer og informasjon om utgivelser. Uten disse kunne vi ikke drevet nettsidene. Til slutt vil vi takke alle som på ulike vis arbeider for den niende kunstart i Norge. En spesiell takk går til alle serieskaperne som lager tegneseriene vi skriver om. Takk skal dere ha – og lykke til med nye prosjekter!

divider
  1. Gratulerer så mye!
    Spennende med et arrangement for å markere…
    Hva er planen videre for serienett? Å drive som nå eller er det andre planer som vil bli presentert?
    Lykke til videre iallefall!


    Frode H    31. January 2011, 10:31    #
  2. Gratulerer med de fem. Og håper at fremtiden blir full av tegneserier og et langt liv for Serienett.


    Øyvind B    2. February 2011, 16:38    #
  3. Serienett, et glimrende foretak!

    Takk, for ditt pågangsmot!

    Du er et eksempel for oss alle, Kristian!


    Bjoulv    5. February 2011, 22:26    #
  4. Gratulerer så mykje, Kristian. Dette står det stor respekt av. Av rein nysgjerrigheit – du seier 15-18 000 treff, men har du statistikk over antall besøk òg? Treffstatistikk seier eigentleg veldig lite …


    Olaf Moriarty Solstrand    8. February 2011, 15:32    #
  5. Takk for hyggelige hilsener!


    Kristian Hellesund    9. March 2011, 23:27    #
  6. Olaf: Statistikken viser bare antall treff. For øvrig er tallene for den siste uken på rundt 21.000 treff.


    Kristian Hellesund    9. March 2011, 23:28    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)