Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VÅRLØSNING MED NORSK TEGNESERIEEROTIKK (27.03.06 )

Forrige uke gikk fristen ut for å sende inn materiale til Wildside Comix’ nye utgivelse, Ero-Mania. Heftet kommer i salg denne våren.

Av: Kristian Hellesund

I fjor startet serieskaperen Vanja Nilsen fra Stavanger opp tegneserieforlaget Wildside Comix. Så langt er det kommet en utgivelse, antologien Wildside, men mer er på gang. I disse dager planlegger Nilsen og samarbeidspartneren Terese Antonsen et erotisk tegneseriehefte ved navn Ero-Mania. Grunnen til dette er at både Nilsen og Antonsen har tegnet tegneserier og tegninger i denne genren i flere år.
-Vi leser også en del erotiske serier. Dette er med andre ord en sjanger vi begge personlig liker, så planen om å ha erotiske tegneserier har vært der helt ifra begynnelsen av. Dessuten har vi fått en del tilbakemeldinger ifra folk som ønsker slike serier, og etter en spørreundersøkelse vi hadde via vår nettside kom det frem at erotikk stod høyest på listen når det gjaldt hva vår neste utgivelse skulle bli. Ellers har vi jo bestemt oss for at Wildside Comix skal være åpen for alle typer tegneseriesjangere, og erotikk er jo også en sjanger, forteller Vanja Nilsen.

På Wildsides nettsider har forlaget oppfordret serieskapere å sende inn bidrag. Nilsen forteller at det er kommet inn nok stoff til en utgivelse, og det er både norske og utenlandske bidragsytere til Ero-Mania.
-Hva slags innhold kan man vente seg i bladet?
-Først og fremst må man jo vente seg erotikk! Noen av seriene har jo også et humoristisk preg. Men det vil ikke være noe i bladet som kan regnes for å være spesielt “grovt” kan man si. Men altså, dette er jo et erotisk blad, og da er det klart at man må forvente å se tegneseriefigurer som har sex. Blant annet, kommer det spøkefullt og kryptisk fra Vanja Nilsen.

Wildside Comix har ennå ikke satt noen bestemt dato for utgivelsen, men planen er å ha Ero-Mania i salg før mai. Flere tegneseriehefter er under planlegging, og først i løypen er Wildside nr. 2. Denne utgivelsen er ikke datofestet ennå.
-Alt avhenger av salg på våre to første blader, forklarer Wildside-forleggeren.
-Etter å ha trykket opp Ero-Mania # 1 er nemlig alle pengene fra banklånet jeg måtte ta opp for å få råd til dette, oppbrukt. Så jeg vil ikke få råd til noen flere utgivelser før vi har fått solgt nok til å kunne trykke opp mer, så det blir nok til at Terese og jeg jobber på spreng for å selge Wildside # 1 og Ero-Mania # 1 fremover! Det er jo så klart ønskelig at oppfølgerne til bladene våre kommer så fort som mulig, men som sagt, det avhenger helt og holdent av salg. Så vi får håpe folk kjøper bladene våre! avslutter Vanja Nilsen.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)