Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FRA KYBERROM TIL FRANSKE ALBUMSERIER (31.03.06 )

Fantomet nr. 6/2006 er en variert og god leseropplevelse. Her kan man lese alt fra franske albumserier til en annerledes historie med hovedpersonen selv.

Av: Kristian Hellesund

Er godt tegnede tegneserier midt i blinken? Da bør du plukke opp siste nummer av Fantomet. I klassiske albumsider med Sprint, leker Franquin seg med et persongalleri der Spiralis står sentralt. Greg og Hermanns Bernard Prince dukker opp i to korte avsnitt, og begge fortellingene byr på glimrende tegninger, spenning og interessant handling. Tegnerkvalitetene til Hans Lindahl er det ingen som tviler på, og i Fantomet-historien ”Døden i cyberspace” er den svenske tegneren tilbake i knallgod, grafisk form. Heftet avrundes med avslutningen av en Fantomet-søndagsserie fra 1974. Lee Falk og Sy Barry leverer varene, og Barry og hans assistenter gjør som vanlig et svært godt håndverk.

Men er alt bare positivt med Fantomet nr. 6/2006? Vel, denne anmelder synes at hovedhistorien med Fantomet har sine ulogiske momenter. Det er Hans Lindahl som også har laget manus til ”Døden i cyberspace”, og det virker søkt at det første historiens Fantomet vil gjøre når han kan tre inn i en alternativ virkelighet er å prøve å finne ut hva som skjedde med en forfar. Men vi får svelge den kamelen for underholdningens del. Vel inne i kyberrommet er det det fantastiske som overtar, og da sprenges også fornuftens regler. Det ulogiske blir logisk, og så lange handlingen drives videre på fornuftig vis med spennende lesning, spiller det ingen rolle at Lindahl bruker fantastiske elementer.

Det er flott å se at Team Fantomen prøver seg på noe nytt. Denne historien er tross alt god lesning, og man er spent på hva som skjuler seg bak neste side. Hans Lindahl er en glimrende tegner, og det blir spennende å se hvordan den svenske lisensredaksjonen vil bruke kyberrommet videre. Det første frø er sådd, og starten er interessant.

Fantomet nr. 6/2006
68 sider
30 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Mange gode biserier i Fantomet. Det er p.g.a. disse at jeg fremdeles kjøper bladet. Men for en som har lest serier i mange år så blir repriser av Sprint og Bernard Prince ikke noe annet enn repriser. Disse albumene står i hylla fra før, og jeg gleder meg mye mer over Jerome, Tom Strong og annet som ikke har vært utgitt på norsk tidligere.


    Øyvind Braaten    31. March 2006, 10:13    #
  2. Denne Fantomet-historien var den soleklart beste til nå i år, med flere lengder. Skal jeg gi den et terningkast, blir det en svært sterk femmer. Lindahl er ikke bare bladets beste tegner, men også en av de mest fantasifulle forfatterne, som virkelig forstår hvilket enormt potensiale Fantomet-skikkelsen har.


    Paul Andreas    31. March 2006, 15:16    #
  3. Anbefaler Øyvind og andre “biseriefans” også å sjekke opp Fantomet nummer 7 som er ute nå, der Bernard Prince dukker opp i nok en korthistorie. Kan noen bekrefte at “Djinn forsvunnet” av Hermann og Greg aldri tidligere er utgitt på norsk? Jos


    jostein hansen    3. April 2006, 12:28    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)