Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ANBEFALTE ALVER ( 4.04.06 )

Egmont Serieforlaget byr på Alvefolket i pocketbokformat for tiden. Har du ikke de gamle albumene, er bøkene med Alvefolket anbefalt lesning.

Av: Kristian Hellesund

Gjennom et utall amerikanske seriehefter har Wendy og Richard Pini skapt en egen verden i tegneserieform med Elfquest. Det er ikke uten grunn at dette er blitt en enorm tegneseriesuksess, og det er mange serieskapere som henter inspirasjon fra tegneserien. Ekteparet Pini kan by på spennende historier, interessante karakterer, glimrende tegninger og et troverdig univers. Her finnes det blant annet alver, troll og mennesker, og serieskaperne skildrer deres eksistens gjennom flere tusen år. Til Norge kom Elfquest med en smakebit i svart/hvitt under tittelen Alvefolket i Fantomet i 1984. Navnet festet seg, og SEMIC/Nordisk Forlag fikk Alvefolket ut i 28 album i farger fra 1985 til 1994.

I fjor var Egmont Serieforlaget på banen med nye utgivelser med Alvefolket, og siste bok, ”Nye spor”, er nummer åtte i serien. Her får en av hovedpersonene, Skarpegg, et møte med mennesker, og det hele ender ikke slik ulverytterens fordommer skulle tilsi. Dette er en spennende historie, der Wendy Pini leverer meget gode tegninger.

I motsetning til fargealbumene satser Egmont på pocketbøker i svart/hvitt med Alvefolket. Mens de første pocketbøkene inneholdt materiale som ikke var utgitt på norsk tidligere, er man nå kommet til det som er kjent stoff for enkelte norske serielesere. Det er klart at serien taper seg ved å bli publisert i svart/hvitt og i et mindre format, men like fullt får man en flott leseropplevelse. Flere av de gamle albumene er redigert sammen i én bok, og det er vanskelig å få dårlige vibrasjoner omkring en slik samling godt lesestoff til en rimelig penge. I tillegg har forlaget gjort seg flid med solide forord og presentasjoner av både figurene i Alvefolket og Pini-mytologiens historikk. Har man ikke lest noe av Alvefolket tidligere, er det lett å plukke opp en ny bok for en tilfeldig leser. Det er det verdt å gjøre, for dette er gode og underholdende tegneserier.

Alvefolket
Bind 8: Nye spor
ISBN 82-429-2900-9
116 sider
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
 1. Alvefolket er spenende!!
  Eg har lest det siden eg var 7 år. Men det var med farger. Jaja. Nå er eg glad for at dere har kommet ut med bladene igjen. Får nå kan eg kjøpe dem selv.
  EG DIGGER ALVEFOLKET!!!!


  Edel Susann Bjørkedal    2. May 2006, 19:49    #
 2. oppdaget alvefolket for første gang i pappas bokhylle, det var en lykkens dag, siden har jeg elsket det.. ble så utrolig glad når pocketbøkene kom i butikken. alvefolket/elfquest er best.=)


  ingrid johanne    15. September 2006, 21:58    #
 3. alvefolket er en utrolig fantastisk historie. Men er det sant at boken “Seieren” er nest siste bok? Slutter historien i boken etter dette??:O


  Christine    8. September 2007, 03:07    #
 4. Elsker denne serien!! Men så skuffende at de gis ut i sirt/hvitt! Tegningene er noe av de beste jeg har sett i farger!

  ingrid johanne: Det finnes 61 hefter tilsammen, men kun ca. 20 er oversatt til norsk…


  Vibeke    11. September 2008, 19:06    #
 5. Kun ca. 20…?
  Hvor mange bøker og album er utgitt på norsk?
  Bøkene har vel også flere historier enn albumene?


  jostein hansen    12. September 2008, 11:44    #
 6. Hei
  Hvor får jeg kjøpt denne serien?


  athrine    19. November 2009, 17:20    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)