Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EKKELHETER I PEN INNBINDING (21.04.06 )

Seriehuset har samlet Margarin av Christopher Schau og Øystein Runde. Dermed er en av Norges særeste tegneserier tilgjengelig i bokform.

Av: Kristian Hellesund

Man kan si hva man vil om Christopher Schaus gjerninger på fjernsyn, radio og som musiker, men som tegneserieforfatter bør Schau sammen med tegneren Øystein Runde ha skaffet seg en plass i norsk tegneseriehistorie med Margarin. Margarin er annerledes enn alt annet av norske tegneserier. Margarin er tegneserien det er umulig å ikke ha en mening om. Da serien dukket opp i tegneserieheftet Smult fra Bladkompaniet i 2000, skilte den seg ut fra resten av innholdet. Schau og Runde har skapt en slags norsk sitcom i tegneserieformat. Vi møter en annerledes familie, der de særeste handlinger skjer. Det hele skildres delvis kryptisk og delvis rett frem, og absurditeter og ekkelskap serveres på løpende bånd. Hva kan man for eksempel si om barn som fremdeles er festet til sin mor med navlestreng, hunder som skal tømmes og husarrest i årevis – for sikkerhets skyld inne i moren. Det er umulig å forutsi hva som skjer på neste side i Margarin, og fascinasjonen ved hva tokløveret Schau/Runde kan finne på holder interessen for utgivelsen oppe. Samtidig er det hele godt tegnet av Øystein Runde. Han har en spennende stil som passer utmerket til serien.

Det er Seriehuset som har samlet Margarin, og i tillegg til historier fra Smult inneholder boken også tidligere upublisert materiale. Margarin-samlingen er pent innbundet med smussomslag, og serien gis dermed en ypperlig presentasjon. Innholdet vil avskrekke enkelte og tiltrekke andre, men det kan være verdt å gi Margarin en sjanse. Kanskje dette er den leseopplevelsen man ikke skulle vært foruten?

Margarin
ISBN 978-82-8170-000-9
80 sider
179 kroner
Seriehuset AS

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)