Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SERIEHUSET SATSER PÅ ALDERSANBEFALING (22.04.06 )

Seriehuset er tilbake i norske bladhyller. Samtidig bringer forlaget med seg en aldersanbefaling på utgivelsene sine. Hvorfor det? Redaktør Jon Løvstad forklarer nærmere overfor Serienett.

Av: Kristian Hellesund

Etter halvannet år med taushet i norske bladhyller er Seriehuset tilbake. Superheltutgivelser fra Marvel og Simpsons-tegneserier er blant forlagets flaggskip, og alle Seriehusets utgivelser er nå blitt aldersmerket. Seriehuset har valgt å trykke en anbefalt alder for hvert enkelt tegneseriehefte på forsiden
.-Hvorfor det? spurte Serienett Seriehusets redaktør Jon Løvstad.
-Rett og slett fordi jeg synes det ble litt for snevert med “tegneserier for voksne” for alt som krevde litt mer av leseren eller som ikke egnet seg for 8-åringer. Det henger også sammen med sjangerklassifisering av materialet som vi også henger på i merkingen. Ikke alle serier er så åpenbare i innhold, så jeg syntes det var på tide å gjøre noe med det. Da vi uansett skulle redesigne EAN-boksen tok jeg med meg disse elementene og innlemmet dem i denne, forteller Løvstad.

Det er ikke noe nytt med aldersmerking i Norge.
-Er det ikke nok å bruke ”Serier for voksne”, som forlag som Egmont Serieforlaget og Schibsted Forlagene bruker?
-Selve voksenbegrepet synes jeg er veldig flytende og jeg har aldri hatt helt forståelse for at ting som Batman og Conan har vært puttet inn her. Er man voksen når man er 13? 15? 18? Det er naturlig nok litt forskjell på folk og det vi bruker er ingen bastante aldersgrenser, men mer en slags pekepinn/anbefaling om aldersgruppe. Dette blir heller ikke satt for hver tittel, men for hvert hefte, slik at skulle det være en ekstra voldelig episode av Punisher så vil den kunne bli hevet for akkurat den utgaven. Enkelte serier settes aldersmessig ut fra tilgjengeligheten på innholdet og ikke pga. vold o.l. – det handler mer om hvor gammel man bør være for å forstå historien, forklarer Seriehuset-redaktøren.

-Marvel Action Album er merket med anbefalt alder 13+, mens Simpsons er anbefalt for aldersgruppen 6+. Hvor mange aldersgrupperinger bruker Seriehuset i sin merking?
-Vi bruker i utgangspunktet alle aldre fritt, men norrmalt sett vil det ligge på 6+, 8+, 11+, 13+, 15+ og 18+. 6+ er vel egentlig en “Alle aldre”, men den er satt på 6 siden man da har begynt å lese, avslutter Jon Løvstad.

divider
  1. Hva menes med “The Simpsons”? Bare tegneseriene eller også TV-serien?


    humor/WW2 fan    3. May 2006, 22:35    #
  2. Her er det snakk om tegneserieheftene med Simpsons. Seriehuset gir disse ut hver måned.


    Kristian Hellesund    3. May 2006, 22:41    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)