Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

6. MAI ER TEGNESERIENS DAG (23.04.06 )

6. mai skal settes i tegneserienes tegn. Da arrangerer Norsk Tegneserieforum Tegneseriens dag, og den skal markeres over hele landet.

Av: Kristian Hellesund

For første gang kunne Norsk Tegneserieforum invitere til Tegneseriens dag i fjor. Dette er felles markeringsdag for den niende kunstart i Norge. Arrangørene i Norsk Tegneserieforum var fornøyd med fjorårets Tegneseriens dag.
-Arrangementene i fjor var jevnt over bra besøkt, og materiellet ble godt mottatt av publikum. Det ble også en del omtale i lokale og regionale medier. Vi føler grunnlaget er lagt for et årlig arrangement som kan vokse seg mye større, forteller Andreas Wang til Serienett. Wang er kasserer i Norsk Tegneserieforum.

I år skal Tegneseriens dag gjennomføres 6. mai. Dette er samme dag som den internasjonal tegneseriekampanjedagen Free Comic Book Day.
-Spesielt for seriebutikkene er det et pluss med et slikt sammenfall, fordi de da kan dele ut en rekke gratishefter fra både små og store amerikanske forlag. Dette bidrar til å synliggjøre mangfoldet innenfor internasjonale tegneserier, forklarer Wang.
-Hovedfokus for 2006-arrangementet er tegneseriemediets kunstneriske og litterære kvaliteter, og utvikling av det norske seriemiljøet ved å vise trender og eksempler fra moderne, internasjonale kvalitetsserier. Arrangementene og materiellet har både ungdom og voksne som målgruppe. På enkelte av de lokale arrangementene vil det også være programposter rettet mot barn, legger han til.

Målsettingen for Tegneseriens da er å få økt oppmerksomhet og bevissthet om tegneserier som kunstnerisk og litterær uttrykksform. Arrangørene ønsker også å stimulere leselyst ved å vise frem moderne kvalitetsserier i internasjonal toppklasse, og la publikum selv møte serieskaperne. I tillegg er det et mål å gi nye impulser til det norske seriemiljøet samt å bidra til at flere kvalitetsserier både for barn, ungdom og voksne oversettes til norsk. Dette legger også Norsk Tegneserieforum opp til gjennom et eget gratishefte.
-I forbindelse med dagen lages det et hefte med utdrag fra 12 aktuelle tegneserieutgivelser som snart kommer, eller oppfordres oversatt til norsk. Seriene har blitt valgt ut gjennom en kåring blant NTFs tillitsvalgte og samarbeidspartnerne. Heftet skal være på 32 sider, og trykkes i et opplag på 15 000. Det deles ut gjennom arrangementet i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Sarpsborg og Hadeland, avslutter Andreas Wang.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)