Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

VARIERT RABBEL (11.05.06 )

Rabbel er et norskprodusert tegneserieblad for barn. Er det verdt å ta med seg hjem fra kioskhyllen?

Av: Kristian Hellesund

Den svenske serieskaperen Anna Fiske står bak tegneserieheftet Rabbel. Rabbel er spesielt rettet mot barn, og Fiske bruker en naïvistisk tegne- og fortellerstil. Det fungerer greit for målgruppen, selv om den streken er mye enklere enn det man forventer å finne i et tegneseriehefte.

Innholdet i Rabbel nr. 4 er mangfoldig. Her møter vi en sjøstjernefamilie som finner ut hvordan livet over havet er, en enkeltside der Palle Puddel og Nina Kanin maler, en historie fra serieskaperens barndom, noen oppgavesider og seks sider om latter. Kvaliteten varierer. De seks sidene om latter virker som fyllstoff og kunne godt vært komprimert eller tatt bort. Syv oppgavesider er veldig mye i et såpass tynt tegneseriehefte som dette, og flere av sidene kunne godt vært brukt til tegneserier. Av tegneseriene er det ”Farmor og jeg” som bør fremheves. Anna Fiske forteller her om opplevelser hun hadde som liten sammen med bestemoren sin. Det hele skildres med en varme og nærhet som gjør at man lever seg godt inn i fortellingen. I tillegg klarer Fiske å få frem det hverdagslige som noe spesielt, og det gjør at barn i alle aldre lett kan kjenne seg igjen i Fiskes opplevelser.

Rabbel har noe å gi leserne, men denne utgaven spriker litt for mye. Det som er godt i heftet er veldig godt, og da blir det synd når leserne skal mates med altfor mange oppgavesider og billige funderinger over latter. Anna Fiske på sitt beste er utmerket, og Rabbel er ikke det verste man kan gi et barn i småskolealder. Snarere tvert imot!

Rabbel nr. 4
ISBN 82-91187-60-6
36 sider
39 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)