Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ANDELIG GJENSYN (12.05.06 )

Norske tegneserielesere har fått se mange utgivelser med Arne And. Nå er den svenske anden tilbake i norske bladhyller – og for sikkerhets skyld med nytt materiale.

Av: Kristian Hellesund

Charlie Christensen skapte en av de mest banebrytende, svenske tegneseriene da han kom med Arne And i 1983. I 1995 la han serien ned, slik at den samfunnsrefsende fuglen gikk inn i historien. For godt trodde mange, men slik skulle det ikke bli. Christensen startet opp en ny avisserie i 2003, der hovedpersonen var journalisten Konrad K. Serieskaperen hadde fokus på Konrad i elleve seriesider, men så var det slutt. I den ellevte seriesiden tok han inn selveste Arne And, og anden overtok like godt serien til tegneseriejournalisten.

Denne måneden er de elleve Konrad K.-sidene for første gang på trykk i Norge. I Larsons gale verden nr. 5/2006 presenteres alle sidene, og Schibsted Forlagene lover å følge opp med flere nye Arne And-sider i kommende hefter. Konrad K.er i likhet med Arne And en tegneseriefigur med et kritisk blikk på sin omverden. Både George W. Bush og ledende svenske politikere får gjennomgå, og det hele er både morsomt og tankevekkende. Charlie Christensen fører en god penn, og både streker og tekster er en fryd å se på.

De 11 sidene med Konrad K. er grunn nok til å kjøpe denne utgaven av Larsons gale verden. Men det er mer i heftet å kose seg med. Vitsetegningene til Gary Larson holder som vanlig høy standard, og Kollektivet, Dilbert og Fuzzy er også god lesning. Larsons gale verden er sammen med Pondus et av de ledende norske tegneserieheftene med humoristiske tegneseriestriper, og med Arne And på laget blir bladet et enda bedre kjøp.

Larsons gale verden nr. 5/2006
68 sider
29,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)