Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

RUTEFOKUS PÅ VOSS (28.05.06 )

Norske tegneserier var i fokus på Voss forrige helg. Voss folkemuseum inviterte til tegneseriefestivalen Vossastreken, og en rekke kjente tegneserienavn stilte opp.

Av: Kristian Hellesund

Voss folkemuseum og Mølstertunet var rammen for et annerledes kulturarrangement lørdag 20. mai. For tredje gang ble Vossastreken arrangert, og tegneseriefans i alle aldre fikk blant annet oppleve foredrag, utstillinger og muligheten til å møte ulike tegneseriekunstnere. 17 år gamle Anette Aga fra Arna var sammen med jevnaldrende Nataliya Kochergova de yngste serieskaperne som viste frem strekene sine. Aga tegner serien Ulvetid for heftet Baddis, mens Kochergova lager 3Chix for Fonna forlag. Eldst av gjestene var Tuss og troll-tegneren Solveig Muren Sanden med sine 83 år. Hovedgjest ved årets Vossastreken-arrangement var Torbjørn Lien. Lien er mannen bak tegneserien Kollektivet, som i tillegg til jevne albumutgivelser er å finne i heftet Larsons gale verden. Ellers var også Fantomet- og Tigalo-tegneren Knut Westad, InkaLill og Håkon Aasnes til stedet. Sistnevnte ble introdusert av festivalsjef Arild Wærness som landets mest produktive serieskaper med serier som Seidel og Tobram, Tuss og troll, Annika, Olsenbanden og Smørbukk på samvittigheten.


Haakon Aasnes tegner Smørbukk for en ung tegneseriefan. (Foto: Kristian Hellesund)

Vossastreken hadde over 300 besøkende, og de fremmøtte fikk god anledning til å få signerte tegneseriehefter og kanskje en skisse av en favorittfigur. Festivalsjefen selv var kjempefornøyd med arrangementet.
-Dette var en suksess på alle mulige måter. Kunstnerisk var det helt overdådig. Vi hadde også et besøkstall som var langt over forventning, forteller Wærness, som i en årrekke også var sjef for den bergenske tegneseriefestivalen Raptus.
-Strengt tatt hadde Vossastreken et program som overgår Raptus de første årene. Ellers var det kjekt å se at mange barn og unge som ble inspirert av tegneseriedagen. Serieskaperne er i tillegg overvettes begeistret for å komme ut på landsbygden. De har hatt det helt topp, legger han til.


InkaLill ga de fremmøtte på Vossastreken en forsmak på det kommende Miranda-albumet “Smaragdgruven”. Albumet skal etter planen lanseres på Raptus i september. (Foto: Kristian Hellesund)

Wærness omtaler Vossastreken som det nest største tegneseriearrangementet i Norge, men før arrangementet var han usikker på om det skulle bli flere. Det er han ikke nå lenger.
-Dette var den tegneseriedagen som skulle avgjøre om vi skal fortsette eller ikke. Dette går vi for videre, avslutter Arild Wærness.

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)