Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NYKOMLINGER PÅ LUNSJMØTE (25.04.14 )

Serienett ser på hvordan det går med bladet Lunch og med finalistene i Dagbladets tegneseriekonkurranse.

Av: Trond Sätre

Jeg hadde tenkt å vente til bladet hadde vært ute i et år, men årets tredje nummer av Lunch var interessant nok til at jeg tar evalueringen et par måneder på forskudd. Noe av grunnen er selvsagt at vinnerne av Dagbladets tegneseriekonkurranse blir presentert i denne utgaven, inkludert gull, sølv og bronse samt de som fikk «hederlig omtale».

Men først hovedserien. På forsida blir det lokket med «Freebie: Hele to spesialhistorier». Dette er selvsagt å kaste blår i øynene på folk, men jeg antar at ganske mange av leserne er innforståtte med det. Det er bare snakk om to stripesekvenser som nok ikke er mer spesielle enn at de blir å se i Dagbladet om kort tid. Muligens også i Pondus. Det er litt problematisk at en serie som har eget blad skal fortsette som gjesteserie i andre blader. Riktignok er noen stripene blåst opp til fire ruter, som skikken er, men er det virkelig ikke rom for alle nye striper i et femti siders blad?

Men de som det er blitt plass til er i alle fall morsomme nok. Den første historien (og rett skal være rett, stripene er sammenhengende nok til å kalles en historie) dreier seg rundt et møte med en konsulent på sosiale medier, som langsomt drives til vanvidd av Baches ærlige uvitenhet og Kjells mer beregnende og opportunistiske uvitenhet. Den andre historien handler om Nicos besettelse for Apple-teknologi og hvordan Kjell finner nye måter å mobbe ham for dette. Et tilbakevendende tema, men fortsatt med tilstrekkelige variasjoner.

Sosiale medier er også månedens tema, og redaksjonen supplerer Børge Lund med rikelig med satirisk, redaksjonelt stoff rundt temaet. Av biserier er Wumo og Pophits fraværende i dette nummeret, muligens for å gi plass til presentasjonen av vinnerne fra Dagbladets tegneseriekonkurransen, inkludert noen mulige framtidige biserier. Ikke at jeg mener at Lunch bør bli et veldig strengt tematisk blad, men et par «work com»-serier (dvs. humorserier fra en arbeidsplass) til kunne de vurdere å ta inn. Konkurransen endte med å framheve to slike: «Post Apokalyptisk» av Einar Lunden (bronse) og «Retur» av Ingvild Marie Methi (hederlig omtale), selv om jeg har lest alt for lite av noen av dem til å vurdere kvaliteten. Men kanskje det uansett er på tide å gi vurdere et par nye serier. Av norske serier som allerede fins i bladet har «Storefri» av Marius Henriksen fått sin sjanse nå, men den er ganske kjedelig. Som vanlig er de svenske biseriene er de beste. «Lilla Berlin» kan minne litt om Rocky med sine bisarre, seinfeldske dialoger, men har det feminine perspektivet som gir den en viss grad av egenart.

Lunch har en utmerket redaksjonell profil, men det er fortsatt rom for nye ideer og nye serier. Jeg håper Børge Lund og redaksjonen har flere overraskelser på lager.

Lunch 3/2014
av Børge Lund og diverse
52 sider
Kr. 49,90
Egmont

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)