Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EMPIRIX I DRIFT (13.06.14 )

Håvard S. Johansen og Erle Marie Sørheim fikk god mottakelse for sin presentasjon av det nye tidsskriftet Empirix.

Trond Sätre

Presentasjonen av Empirix.no, som debuterte også på nettet kvelden den 12. juni, var det første av årets OCX-innslag på Serieteket. Serieskaper Håvard S. Johansen fikk åpne presentasjonen med blant annet å mimre fra den gangen han gikk på Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art og kontinuerlig fulgte med på debatten her hjemme via Tegn sine hjemmesider. Diskusjonene ble opphetede. Men nå? – Tida er overmoden for at spørsmålet ”Men er tegneserier kunst?” legges dødt og begravet en gang for alle, erklærte han. – Enhver noldus med respekt for seg selv, som følger litt med i kulturfeltet, har fått med seg at dette har vært et faktum lenge. Mediet trenger ikke forsvares. Han la ellers vekt på at tegneserier er et medium med «utallige inntrykk»

Neste taler var selvsagt Empirix’ redaktør Erle Marie Sørheim, som også fikk ei fleske med champagne som en lykkeønskning. Hun presenterte først medarbeiderne sine og nettstedet sin første sak før hun forklarte strukturen: Empirix vil – i likhet med en kjent tegneserie fra antikkens Gallia – ha litt moro med ix-endinger, og sakene er således delt inn i fire hovedkategorier: Journalistix, Metafysix, Analytix og Kronix. Øvrige siktemål inkluderer å anmelde så mange norske utgivelser som mulig, formilde oversikt over aktuelle kulturarrangementer som angår tegneserier, og et samarbeid med Dagbladet for å fange opp nye lesere. Kanskje også noen nett-troll, tilføyde hun muntert. Ser hun for seg at nettdebattene kan bli like hissige som de Håvard S. Johansen husker fra studiedagene? I alle fall tror hun at debattsidene på Empirix kan komme til å «blomstre med dritt».

Presentasjonen, som fant sted i OCX-baren “The Drinky Crow”, var kort og fyndig, og samlet et stort publikum som etterpå minglet ut i de små timer på torsdagskvelden.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)