Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MOBBING OG SUPERHELTER (10.06.06 )

Mobbeproblematikk står sentralt i siste nummer av Spider-Man. Historien fungerer fordi dette er en fortelling om menneskelige svakheter og ikke evinnelig slåssing mellom overmenneskelige kjemper.

Av: Kristian Hellesund

Spider-Man er ikke bare superhelt. Spider-Man er også Peter Parker: Nerden, geniet og gutten som falt utenfor den kule gjengen i skoletiden. I Spider-Man nr. 5/2006 tar den dyktige manusforfatteren J. Michael Straczynski leserne tilbake til Parkers skolegang, og vi blir samtidig kjent med en ny person i superheltens univers, Charlie Weiderman. Om Peter Parkers skolehverdag var preget av erting, plaging og fæle kommentarer fra medelever, så var virkeligheten til Weiderman enda verre. Straczynski skildrer en forferdelig tilværelse som mobbeoffer, der til og med Peter Parker går inn og gjør hverdagen til Weiderman verre. Mike Deodato jr. er en glimrende tegner, og sammen med tusjeren Joe Pimentel skaper han et visuelt inntrykk som effektivt styrker Straczynskis manus og understreker det grusomme i mobbingen av Charlie Weiderman.

Egmont har levert enda en god utgivelse med superhelttegneserier. Denne gangen er det på tross av superheltgenren at historien er lesverdig. Superhelter er ikke nødvendigvis interessante i seg selv. Det er det menneskelige bak superhelten og bifigurene som skaper god lesning, og det klarer Straczynski & co svært godt omkring temaet mobbing.

Spider-Man nr. 5/2006
52 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget

(Teksten er tidligere publisert gjennom Laksevåg forlags syndikasjonstjeneste.)

divider
  1. Fantastisk plassering av BCs returuke på den utgivelsen, gitt…


    Jon Løvstad    10. June 2006, 18:16    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)