Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

PENGEDRYSS TIL TEGNESERIENORGE (23.06.06 )

Norsk Kulturråd har delt ut tilskudd for litteratur og tidsskrift for 2006. Flere serieskapere og forlag er tilgodesett med nærmere 700.000 kroner.

Av: Kristian Hellesund

Det var på rådsmøtet i Norsk Kulturråd 8. juni at årets tilskudd for litteratur og tidsskrift ble delt ut. Til tegneserieformål er det gitt tilskudd i form av både kortseriestøtte og albumstøtte samt at tegneseriefestivalen Raptus har fått penger til et tegneserieskaperseminar. Alt i alt er tegneserienes andel av potten på 687.000 kroner. Egmont Serieforlaget får 132.000 kroner av disse pengene i form av kortseriestøtte til bladene Tusj, Ernie og Nemi. Den største tildelingen er på 80.000 kroner til Tusj.

Den som kan vente seg mest penger av serieskaperne er Karstein Volle. Han kan se frem til 130.000 kroner fordelt på albumstøtte til “Med hånden på hjertet – 125 fakta fra verden” og “Inge N”. Anna Fiske er tildelt 70.000 kroner for to utgivelser av barnebladet Rabbel. Ellers har Flu Hartberg fått 52.000 kroner i albumstøtte for “Horgan”, Kim Holm har fått 40.000 kroner for “Bomtur” og Arne Bye har fått 30.000 kroner for “Mira”. Andre serieskapere som får midler er Ellen Bergheim, Sigbjørn Lilleeng, John Arne Sæterøy, Ole Hegdal, Ivan Andreassen og Tore Knutsen. I tillegg er det delt ut 40.000 kroner i kortseriestøtte til Bellonas tegneserieprosjekt “Utslipp”.

PS: Albumstøtte deles mellom serieskaper og forlag. Kortseriestøtten går uavkortet til forlaget.

Les mer om tildelingene hos Norsk kulturråd:
http://www.kulturrad.no/Apps/NKR/articles.nsf/lupTagsByUNID/EE49D81E9B740DEAC125713A003FD767!OpenDocument

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)