Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ROCKY PÅ DAMEJAKT ( 1.05.15 )

Singellivets gleder frister ikke lenger Rocky. Han innser at det er på tide å involvere seg i et forhold igjen.

Av: Kristian Hellesund

Opp gjennom årene har kjærlighetslivet til svenske Martin Kellerman vært et stadig tilbakevendende punkt i den selvbiografiske tegneserien «Rocky». Vi har sett i Rocky inn og ut av forhold, i kjærlighetssorg og med varierende grader av selvtillit i møter med kvinner.

I lengre tid har Rocky vært single. Han har klart seg uten romantiske eskapader, men i de nyeste stripene er det annerledes. I åpningssekvensen av «Rocky» nr. 3/2015, som er i salg nå, er hovedpersonen selv klar for å innlede et nytt forhold. Men da må han begynne å date, og heftet begynner med det første stevnemøtet med en potensiell kjæreste.

Rocky er en teksttung tegneserie. Vanligvis drives den fremover av dialoger og monologer, der det filosoferes over hverdagen og ulike hendelser. Det hele er ispedd doser med anekdoter om Rocky selv, venner og bekjentes opplevelser og aktuelle saker. I sekvensen med stevnemøtet er dialogene borte. I stedet lar Martin Kellerman oss få innsyn i Rockys tankerekker i møtet med den potensielle kjæresten. Selvsagt preges Rockys tanker av samtalepartnerens replikker, men vi lesere får aldri høre dem ordrett. Dette er et godt fortellergrep fra Kellermans side.

Rockys kamerat Magne dukker opp i løpet av stevnemøtet, og i etterkant ender vi opp med en diskusjon mellom de to rundt forhold. Rocky selv spøker vekk at han dater, og i stedet prøver han å få Magne til å tro at han har fått seg mental coach. Som sekvens er det humoristiske tonet ned i forhold til det som er vanlig i «Rocky». Dette er mer en studie i medmenneskelige forhold i tegneserieform, og det mestrer Kellerman veldig godt.

Som vanlig kan «Rocky»-heftet by på en gjest. En rekke interessante tegneserier har blitt presentert i heftet, og gjestespillene med Nina Hemmingsson, Steffen Kvernelands «Munch», «Persepolis» av Marjane Satrapi og Thomas Olssons «Församlingen» har vært de mest interessante. I dette heftet er det svenske Eric Ericson som har et gjestespill. Han er multikunstner, som blant annet er kjent i Sverige for sine boksamlinger med tøysebrev. Noen av dem er gjengitt i bladet, og det er fornøyelig lesning der Ericsons til tider absurde brev kommer i motsetning til de seriøse svarene fra offentlige organer. Høydepunktet er brevet der det nasjonale, tsjekkiske turistbyrået svarer på om det er greit å bruke fargekopierte pengesedler i Tsjekkia.

Rocky-heftene er helt klart i toppen blant tegneserieantologiene som utgis i Norge for tiden. Bladene inneholder alltid mye og godt redaksjonelt stoff i tillegg til tegneseriene i bladet, og utgiverne skal ha ros for de spennende gjestespillene.

Rocky nr. 3/2015
Av: Martin Kellerman
68 sider
59,90 kroner
Bestselgerforlaget

Anmeldelsen er tidligere trykt i Lyderhorn 24. april 2015.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)