Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FRANK CHOS SHANNA PÅ NORSK (11.07.06 )

En ny tegneseriebok kommer i salg i august. Da kan Schibsted Forlagene by på Shanna av Frank Cho.

Av: Kristian Hellesund

Frank Cho er i Norge mest kjent for sitt arbeid med humorseriene University2 og Reservatet. Men serieskaperen har også arbeidet med actiontegneserier. Blant annet har han tegnet superhelttegneseriene Spider-Man og New Avengers for det amerikanske forlaget Marvel.

To av Chos Spider-Man-historier kom på norsk tidligere i år, og snart er tiden inne for en ny Cho-utgivelse i Norge. 1. august gir Schibsted Forlagene ut en samling av Frank Chos miniserie Shanna. Det er forlagssjef Dag Lønsjø som opplyser dette til Serienett. Shanna-samlingen er en stor, innbundet bok som vil være i salg i bokhandel, seriebutikker og direkte fra forlaget.

Shanna-miniserien til Frank Cho er basert på en klassisk tegneseriefigur fra førtitallet. På syttitallet plasserte Marvel en nyversjon av Shanna i Marveluniverset, og denne tegneseriefiguren har tidligere opptrådd på norsk i både solohistorier og som bifigur i serien Ka-Zar. Frank Cho har tatt Shanna bort fra Marveluniverset og presenterer tegneseriefiguren som et resultat av et genetisk eksperiment. Serien inneholder jungelaction, der blant annet morderiske dinosaurer står i sentrum.

divider
  1. Tenk om Schibsted og Raptus kunne ha gått sammen om å bringe Cho til Raptus i høst! Det hadde vært saker det, en av verdens mest populære serieskapere for første gang i Norge, omtrent samtidig med denne flotte utgivelsen. Ellers er det jo synd at Marvel sensurerte Chos originaltegninger, jeg har sett noen av dem sammenlignet med de ferdige sidene, og de overlot ikke mye til fantasien mht. Shannas anatomi. Og amerikanerne er jo livredde brystvorter, som kjent…


    Spacedog    11. July 2006, 21:40    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)