Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GAMLE ARTISTER FUNNET ( 3.12.15 )

Gamle og unge rockehelter samles for å hylle Varg Veum og hjelpe Amnesty.

Av: Trond Sätre

Da han foreslo “Ung Pike Forsvunnet» som tittel på årets Varg Veum julehefte, kjente Gunnar Staalesen visstnok ikke til at det fantes et gammelt new wave-band med dette navnet. Etter han ble gjort oppmerksom på dette, begynte ballen å rulle. Arild Wærness ringte bandet og fikk deres tillatelse til å bruke navnet, men også mye mer. De ble enige om å skrive og tegne selve bandet inn i historien (som foregår på 80-tallet, da UPF hadde sin storhetstid).


Ung Pike Forsvunnet i sine ungdomsår, i Mike Collins strek

Fordi bandet så vidt hadde begynte å spille noen reunion-konserter på denne tida, var veien kort til en kombinert juleheftelansering med Gunnar Staalesen, medforfatter Arild Wærness, tegner Mike Collins, og Ung Pike Forsvunnet-konsert. I Oslo skal dette arrangementet foregå på John Dee førstkommende lørdag. I Bergen ble det gjennomført på utestedet Garage i går.


Mike Collins (f.v.) og Gunnar Staalesen har hatt et langvarig samarbeid om Varg Veum. I går signerte de begge julehefter på Garage

Da vi begynte var det Ungdommens Radioavis som gjaldt, nå blir vi invitert til Nitimen i stedet, kommenterte keyboardist Ole Hedermann i Ung Pike Forsvunnet. Bandet er merket av alderen; de nye låtene er mer lette og positive enn bandets mørke sosialrealisme fra tidlig 80-tall. Kveldens hovedattraksjon spilte i to omganger; første omgang var dominert av de nyere låtene, mens andre omgang var dedikert mest til 80-tallsmaterialet.


Ung Pike Forsvunnet i dag

Ung Pike Forsvunnet har også en blåserrekke, men det ville dessverre kostet for mye å sende dem til Bergen. Budsjettet måtte holdes under kontroll – Inntektene fra disse konsertene skal gå til Amnesty International. Men publikum i Oslo får se bandet komplett med blåsere.

Fordi Garage hadde arrangementet midt i uka, begynte de musikalske innslagene tidlig og fulgte det oppsatte programmet nøye. Den bergenske new wave/punk-pioneren Svein Hovland (f.v.) fra bandet Gjennomslag og Helge Grønhaug fra det erkebergenske bandet De Musikalske Dvergene fikk framføre to låter hver som oppvarming til UPF.

Robbie Lie Eidevik og Nicolas Jon Aarland fra det langt nyere og visstnok svært lovende bandet Hjerteslag hadde også en kort opptreden. Robbie er modell for en av skurkene i årets Varg Veum julehefte. Og gjestelista fortsatte: Kurt Wiemann (midten), vil alltid være hjemsøkt av superhiten «Bombadilla Life» (han lagde den sammen ned Oddvar Ruud under navnet Franklin). Han ledet en allsangversjon av nevnte hit denne kvelden, men også han har en forbindelse til både Gunnar Staalesen og populærkulturelle detektiver: Før «Bombadilla Life» framførte Kurt «Mitt navn er Thomas Ryer» fra albumet som ble utgitt i samband med Den Nationale Scenes musikal «Knut Gribb tar Bergenstoget» (1986) av Gunnar Staalesen.


Gunnar Staalesen (f.v) sto for loddtrekningen fra Arild Wærness’ hatt

Etter Ung Pike Forsvunnets andre opptreden ble kvelden avrundet med trekningen av en «fruktkurv» som verken inneholdt frukt eller kurv, men til gjengjeld ymse CD og vinyl, samt en Doctor Who-cap, en Varg Veum-roman og samtlige Varg Veum-julehefter, signert, i en svart bag.

Juleheftetrioen Staalesen/Collins/Wærness, samt Ung Pike Forsvunnet (inkludert blåsere!) kommer til John Dee på lørdag. Før konserten blir det også mulig å få signerte julehefte på Tronsmo- Se eventsiden for detaljer

divider
  1. Liten korreks: fruktkorga skulle gå til inntekt for Amnesty. Konsertane går for eigen maskin, eg reknar med at dei har nok med å dekke utgiftene.

    Det vert ikkje fruktkorg-loddsal i Oslo pga. logistiske problem. Tronsmo skal selje både heftet og singelen til UPF.


    arild    5. December 2015, 03:31    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)