Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GO WEST! ( 4.05.16 )

Rocky oppdager California, mens Thomas oppdager Nordvestpassasjen.

Av: Trond Sätre

Rocky er på reisefot igjen, denne gangen til California (som også er tema for dette nummeret). Det er i det minste et reisemål som vekker en viss oppdagertrang hos vår ellers mer og mer blaserte antihelt. Men inspirasjonsnivået hos Kellerman varierer – Det blir ganske mye skitprat uten poeng, og gjenbruk av vitser om sosiale medier. Men innimellom dukker det opp som originale ideer, som Rockys beskrivelse av kvekerdommen.

Dette nummeret er en litt mer intern greie enn vanlig, ettersom Thomas Olsson – en god venn av Martin Kellerman, og modell for en av figurene i Rocky – står for gjesteserien. Olsson er mest kjent for stripeserien «Rogert», men lagde også gjesteserien i nr. 2/2014, Församlingen, om serieskaperens oppvekst i Jehovas Vitner. Det er et ganske langt byks derfra og til tegneserieromanen vi får presentert denne gangen, Det är inte meningen att man skal vara här. Serien handler om Sir John Franklins ulykksalige polarekspedisjon for å finne Nordvestpassasjen i 1845. Han var en inspirasjonskilde for Nordvestpassasjens oppdager, Roald Amundsen, og ble regnet som en tragisk helt i på 1800-tallet (britene foretrekker å hylle polfarere hvis ekspedisjoner endte med katastrofe; se også Scott og Shackleton). Olsson gir oss visstnok et mer kritisk blikk på Franklin, selv om smakebiten i dette bladet neppe viser ham fra sin verste side.

Thomas Olsson har valgt miljø og tema som spiller på hans sterke sider som serieskaper. Det arktiske landskapet er perfekt for den minimalistiske stilen hans, og det hviler en allmenn kynisme og melankoli over seriene hans som passer utmerket til historien om Franklin. Igjen må også redaksjonen ha heder og ære for å levere gode artikler som setter historien i kontekst – en om jakten på Nordvestpassasjen, og en om Olssons behandling av historien.

Rocky nr. 3/2016
Av Martin Kellerman, med gjesteinnslag av Thomas Olsson
68 sider
Kr. 69,90
Bestselgerforlaget/Strand Comics

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)