Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SUPERT ALBUM ( 6.08.06 )

Mads Eriksens M er ute med sitt fjerde album. M Superalbum viser hvorfor Eriksen er en av Norges dyktigste serieskapere.

Av: Kristian Hellesund

Det har vært en strålende sommer på mange vis i 2006. I tillegg til været har sommeren også bydd på en rekke glimrende tegneserieutgivelser. En av dem er M Superalbum, der Schibsted Forlagene presenterer den fjerde samlingen med Mads Eriksens tegneserie.

M er en kvasiselvbiografisk sitcom i tegneserieformat der morsomheter og absurditeter kombineres. Eriksen har i utgangspunktet en karikaturaktig tegnestil som hele tiden blandes med realistiske bidrag eller bevisste gjengivelser av andre tegneres tegnestil. Blandingen gir ekstra vekt til det absurde i tegneserien, og det er ingen tvil om at Mads Eriksen er i toppsjiktet blant tegneserieskaperne i Norge.

M Superalbum er en blanding av M-striper, noen ensidere, en tresiders tekst om en filmkveld og en seks siders spesialhistorie. Spesialhistorien, Kaffi og snus, er mest en hyllest til Jens K. Styve, men den er nok noe forvirrende for de som ikke kjenner Styves tegneseriefigur Finn Bjølseth. Miksen spriker litt. Mens M-stripene for det meste er glimrende, er filmkveldteksten og spesialhistorien ikke av like høy klasse. Like fullt er dette et album folk bør få med seg. M nytes best samlet over flere sider.

M Superalbum
ISBN 82-509-5697-4
52 sider
49,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)