Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FORANDRING FRYDER ( 9.08.06 )

Er det for lite med bare én helt i et tegneseriehefte? Da kan Spider-Man nr. 7/2006 være heftet for deg. Der opptrer edderkopphelten som medlem i superheltgruppen Avengers.

Av: Kristian Hellesund

Spider-Man er kjent som en ensom superhelt. Gang på gang har han taklet vanlige kriminelle, superskurker og personlige problemer helt alene. Det er ikke slik lenger. Etter hendelser i det amerikanske heftet New Avengers, har Spider-Man slått seg sammen med kremen av Marvels superhelter. Den nye utgaven av Avengers består i tillegg til edderkoppmannen selv av Captain America, Iron Man, Wolverine, Power Man og Spider-Woman.

Da er det ikke så farlig at en superskurk raserte leiligheten til Spider-Mans alias, Peter Parker, i Spider-Man nr. 6/2006. Det gjør heller ikke så mye at Parkers tante May fikk ødelagt huset sitt i det samme rennet. Det er nemlig hjelp å få hos venner. Spider-Mans nye lagkamerater i Avengers trår nemlig til, og hele Parker-familien flytter inn i skyskraperen der superheltgruppen holder hus. Dette betyr nye muligheter og nytt spillerom for serieskaperne J. Michael Straczynski (tekst) og Mike Deodato jr. (tegning). Vi får se heltene i aksjon mot forbryterorganisasjonen Hydra, som for anledningen sender en gjeng Avengers-kopier mot dem. Dermed blir det slåssing så det holder, men det er ikke det man sitter igjen med som høydepunktet i heftet. Det står May Parker for når hun avvæpner Wolverine med en skarp kommentar. Ubetalelig! Samhandlingen mellom tante May, Peter Parker, konen Mary Jane og Avengers-medlemmene er også troverdig, og det gjør at man som leser føler at det er mennesker som skildres og ikke ikoner.

Spider-Man nr. 7/2006 er et utmerket hopp på-punkt for lesere som ikke følger edderkoppheltens blad til vanlig. Dette er god underholdning med superhelter laget av dyktige serieskapere.

Spider-Man nr. 7/2006
52 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)