Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

TEGNESERIEFILMENE I TOPPEN (12.08.06 )

To spillefilmer basert på tegneserier er blant de fem mest populære kinofilmene i Norge for tiden. Superman Returns er nummer tre, mens Pusur 2 holder fjerdeplassen på filmtoppen.

Av: Kristian Hellesund

Superman Returns halverte kinobesøket sitt i Norge fra uke 30 til 31. Mens 66.482 nordmenn så Mannen av stål på kino den første uken, hadde Superman Returns 32.213 besøkende i uke 31. Det gir spillefilmen en tredjeplass på filmtoppen. Dette går frem av tall fra Filmweb.

Pusur 2 er fortsatt blant de mest populære kinofilmene her til lands. For tiden er filmen nummer fire på kinotoppen ,etter at 28.245 mennesker inntok norske kinosaler for å se Jim Davis’ katt utfolde seg i Storbritannia. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest er ukevinneren med 41.441 besøkende i uke 31.

Siden premieren har 123.676 nordmenn sett Pusur 2 på kino, mens Superman Returns har hatt 102.593. Superhelten puster dermed X Men 3: The Last Stand i ryggen, som siden premieren i mai er sett av 110.697 besøkende på kino. Til sammenligning hadde Fantastic Four 111.527 besøkende i fjor, mens Batman Begins ble sett på kino av 182.969 nordmenn i 2005. Årets klare filmsuksess i Norge er Istid 2. Filmen kan vise til 882.704 besøkende.

Se filmtoppen hos Filmweb:
http://www.filmweb.no/filmtoppen/

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)