Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SELVBIOGRAFI AV HØY KLASSE (13.08.06 )

I Persepolis forteller den iranske serieskaperen Marjane Satrapi om oppvekst i hjemlandet og gymnastilværelse i Østerrike. Det er en stemningsskapende historie som gir innsikt i et land de færreste nordmenn har besøkt.

Av: Kristian Hellesund

Marjane Satrapi har fått en rekke priser for Persepolis. Persepolis er en selvbiografi i tegneserieform, der Satrapi først og fremst beskriver sitt liv som elev og student i Iran. Opprinnelig ble Persepolis gitt ut i fire deler i Frankrike, men her i Norge har forlaget No Comprendo samlet alle fire delene til en tykk bok, som fikk Sproingprisen for beste oversatte tegneserie i 2005.

Vi møter en avkledd Marjane Satrapi i Persepolis. Hun gir av seg selv og sitt liv, og vi får se nærmere på oppvekstkår både før og etter Sjahen ble styrtet. Det er en ærlig og tankevekkende fortelling, der enkeltopplevelser Satrapi har hatt får leseren til å stoppe opp.

I Persepolis har den iranske serieskaperen valgt å bruke det som ser ut til å være en enkel tegnestil, men det er mer ved tegnestilen enn som så. Satrapi har flott sidelayout med spennende oppbygging av handlingen. I tillegg er komposisjonen i hver rute mesterlig utført- Ofte bruker hun svarte flater og effekter for å understreke handlingen, og som helhet er tegnearbeidet utsøkt og virkningfullt.

Persepolis er et utmerket stykke arbeid i tegneserieform. Satrapis selvbiografi anbefales på det aller sterkeste!

Persepolis
ISBN 82-91187-61-4
344 sider
250 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)