Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NETTSERIER PÅ PAPIR ( 1.09.06 )

Flere tegneseriehefter lanseres i forbindelse med neste helgs Raptus. Det mest spesielle er nok heftet fra nettserier.no, der en rekke norske tegneserier debuterer på trykk.

Av: Kristian Hellesund

Det er ikke mindre enn et potensielt samlerobjekt Solstrand Tekst og Bobler lanserer i forbindelse med tegneseriefestivalen Raptus. For å markedsføre tegneserieportalen nettserier.no kommer foretaket med et eget tegneseriehefte.
-Tegneserieheftet som nå blir utgitt for å skape blest om nettsidene, inneholder åtte tegneserier – nærmere bestemt de åtte seriene som var de mest populære i portalen da arbeidet med heftet begynte, forteller Olaf Moriarty Solstrand i Solstrand Tekst og Bobler til Serienett.
-Sju fylker og fire landsdeler er representert, og mangfoldet i heftet omfatter både stripeserier, helsider og utdrag fra tegneserieromaner, legger Solstrand til.

Blant tegneseriene som er tilgodesett med plass i heftet er ”Sagaen av Dadaph Serraph” av Bård Lilleøien, ”Edda jr.” av Holger og Hagbart-skaperen Arne Bye, ”Hakkum” av Nils Petter Smeby, ”Einar Gerhardsen” av Gaute Hjartåker og ”Arild” av Eirik Andreas Vik. I alt er det over 85 tegneserier som per i dag er en del av utbudet på tegneserieportalen nettserier.no.
-Sentralt for nettserier.no står muligheten for å få respons og gjøre seriene bedre, sier Olaf Moriarty Solstrand.
-Vi har en lav terskel som oppfordrer alle til å komme inn og prøve seg som serieskapere, uansett ferdighetsnivå. De svakeste seriene får gode tilbakemeldinger fra brukerne våre om hvordan de kan utvikle seg og bli bedre. De sterkeste seriene får et utstillingsvindu hvor de kan presentere seg for et publikum som vi håper med tiden vil omfatte både tegneserieforlag og avisredaktører, forklarer nettserier.no-webmasteren.

Heftet med smakebiter fra nettserier.no er trykt i 1000 eksemplarer og vil være tilgjengelig gratis så langt det rekker for de fremmøtte under Raptus. Olaf Moriarty Solstrand er stolt av heftet.
-Det er imponerende hvor høy kvalitet enkelte av seriene som blir lagt ut på nettserier.no har. Noen av dem har stått på trykk tidligere, og andre er så gode at det er et mirakel at de ikke har gjort det. Dette heftet, der vi har samlet det beste av det beste, bør være et godt eksempel på det, avslutter Olaf Moriarty Solstrand.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)