Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FLERE GLIMT FRA RAPTUS (11.09.06 )

Grieghallen er tømt for tegneserier, serieskapere og forlagsfolk. Tilbake er minnene fra en tegneseriefestival der “Over hekken”, Mads Eriksen og muslimske superhelter er blant stikkordene. Her kan Serienett by på flere bilder fra Raptus 2006.

Av: Kristian Hellesund

Tegneseriefestivalen Raptus er over for denne gang. For ellevte gang kunne Bergen by på festdager for den niende kunstart, og Raptus anno 2006 hadde mange høydepunkter. Serienett bringer med dette flere inntrykk fra tegneseriefestivalen.


John McCrea har tegnet en rekke superhelttegneserier som Demon, Hitman, Batman og Spider-Man, men på Raptus var den britiske serieskaperen mest i vinden for sine muslimske superhelter. Her arbeider McCrea med en skisse for en av de mange besøkende i Grieghallen under Raptus.


Espen Holtestaul fra No Comprendo Press var blant forleggerne som presenterte tidligere og kommende utgivelser. Under Raptus kunne Holtestaul avsløre at en oppfølger til Marjane Satrapis “Persepolis” er på gang fra forlaget.


Knut Westad var blant serieskaperne som stilte ut under Raptus. Her er Westad avbildet sammen med smakebiter fra et Knut Berg-julehefte som er under utarbeidelse.


Mads Eriksen hadde mange signeringsoppdrag under Raptus. Her er M-skaperen på standen til Trondheimstegnerne.


Flere forlag var til stede under Raptus, og blant dem var G. Floy Studio fra Danmark. Forlaget kunne by på blant annet ulike Marvel-utgivelser i dansk språkdrakt.


Karstein Volle er blant Norges mest kreative serieskapere med sine “Fakta fra verden”. Her viser han frem et korrektureksemplar av en kommende utgivelse fra Jippi forlag sammen med en tidligere Fakta-samling.


Lars Lauvik er ute med boken “Naiv. Hyper”, og mange benyttet muligheten under Raptus til å skaffe seg et signert eksemplar.


Thierry Capezzone holdt foredrag under Raptus om fransk-belgiske tegneserier og egne erfaringer som serieskaper i Skandinavia. Her er den franske serieskaperen avbildet på Seriehusets stand.


Tomte hadde førpremiere på sitt nye album “Sorte Sider 2: Stilleben” under Raptus. Trondheimstegneren hadde også egen programpost sammen med Astrid Hansen og Kim Holm under Raptus.


Westwind forlag kunne by på tre nye utgivelser under Raptus. På standen var både “Mannakorn” av Torbjørn Lien, en ny Svartebok med Dampyr og et nytt Miranda-album av InkaLill å få kjøpt. Det tredje Varg Veum-tegneseriealbumet kommer for øvrig ved påsketider.


Olav Tokeruds stripeserie “Begrensa appell” går i to aviser i Østfold. Under Raptus hadde serieskaperen egen stand der Tokeruds egenpubliserte hefter med stripene var i salg.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)