Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPENNENDE MILJØSKILDRING (21.09.06 )

Sigbjørn Lilleeng er et friskt pust i tegneserienorge. I Nebelgrad Blues presenterer han en god historie og et troverdig ungdomsmiljø.

Av: Kristian Hellesund

Det er kommet to hefter med Sigbjørn Lilleengs “Nebelgrad Blues”. Tegneseriens hovedperson er Bernard, som bor på et tettsted i utkantnorge. Bernard er i begynnelsen av tyveårene, bor hjemme hos mor, arbeider i videobutikk og spiller i band.

Rammen for handlingen i Nebelgrad Blues nr. 2 er at bandet til Bernard får seg øvingslokale og en ny gitarist. Dette fører til ny innsikt i både Bernard som person og omgivelsene. Lilleeng er flink til å skildre sine karakterer, og de virker troverdige i sin fremtoning. Et solid pluss er gode replikker som driver handlingen fremover, samt et godt fortellergrep omkring miljøet som skildres. Dog dveles det her og der med enkelte sekvenser, som godt kunne vært trimmet litt.

Mens det manusmessige viser en lovende forteller, er Lilleeng som tegner også interessant. Han har valgt en forenklet stil med inspirasjon i manga. Samtidig fremstår Lilleeng med et eget uttrykk. Sidelayouten er spennende, og Lilleeng bruker stadige perspektivskifter for å gjøre handlingen enda mer interessant. Det går an å argumentere med at en tegneserie som Nebelgrad Blues hadde tjent på en mer realistisk tegnestil, men her fungerer det godt slik Lilleeng tegner. Overdrevne ansiktsuttrykk og fortegnede detaljer gir stilen hans et ekstra puff.

Nebelgrad Blues er en tegneserie som gir mersmak. Redaksjonelt sett hadde dette heftet vært tjent med en presentasjon av karakterer og miljø utover det som skjer i selve historien. En tilfeldig leser er avhengig av å ha lest Nebelgrad Blues nr. 1 for å få et fullgodt utbytte av heftet.

Nebelgrad Blues nr. 2
ISSN 0808-3797
52 sider
40 kroner
Jippi forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)