Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

EN ANNERLEDES HEMINGWAY (22.09.06 )

Jason er ute med et nytt album. Hemingway er en stemningsskapende og lesverdig historie.

Av: Kristian Hellesund

Jason har gjennom en rekke utgivelser vist at han er en særdeles spennende serieskaper. I hans siste album, “Hemingway”, blir leserne tatt med til tyvetallets Paris og et knippe kjente navn fra litteraturhistorien. Men Jason gjenskaper forfattere som Ernest Hemingway, James Joyce og F. Scott Fitzgerald i eget bilde, og i denne historien er de alle blitt serieskapere.

Miljøet og karakterene fungerer utmerket. Jason klarer å skape troverdighet for begge deler. Samtidig fungerer dette som en metategneserie med henvisninger til både en serieskapers hverdag og hvordan en tegneserie kan bygges opp. Det hele er stemningsfullt med interessante vendinger i handlingen som driver historien videre. Samtidig er “Hemingway” en detaljrik leseopplevelse med små punkter til ettertanke, til underholdning og til å humre av.

Layoutmessig har Jason valgt en krevende form. Her går det i et rigid rutemønster med ni like tegneserieruter per rute. Formen fungerer utmerket, og Jasons typiske tegneseriefigurer i funny animal-stil passer helt naturlig inn i handlingen. Spesielt artig er runden med forskjellige synsvinkler på historiens vendepunkt, men denne delen av historien virker noe lang i forhold til resten av albumet.

Jason er en av Norges ledende serieskapere, og med “Hemingway” står han bak en utgivelse som viser at han fremdeles holder høy klasse.

Hemingway
ISBN 82-509-5589-7
52 sider
219 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)