Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPIDER-MAN OG HJELPERE (29.09.06 )

Action, gjestestjerner og litt psykologisk drama preger Spider-Man nr. 9/2006. Kombinasjonen gir en god superhelttegneserie.

Av: Kristian Hellesund

I Spider-Man nr. 9/2006 avsluttes historien som ble påbegynt to nummer tidligere. Edderkopphelten er blitt medlem av superheltgruppen New Avengers, og medlemskapet fører ham i konflikt med forbryterorganisasjonen Hydra. Spider-Man møter Hydras menn alene, men heldigvis dukker superheltens allierte som Iron Man og Captain America opp. Dermed får Spider-Mans kamp (slik de fleste kampene han og hans likesinnede er involvert i) den klassiske slutten genrens klisjé forutsetter.

Det er Babylon 5-skaperen J. Michael Straczynski som står bak manuskriptet til historien. Det betyr spenning, interessante vrier på handlingen, en dose melodrama og en naturlig utvikling fra begynnelse til slutt. Sammen med seg har han tegneren Mike Deodato jr. og tusjeren Joe Pimentel. Deodato byr på spennende sidelayout, og tegnerparet leverer illustrasjoner som står godt til Straczynskis manus. Resultatet er en velskrevet superhelthistorie, som klart er langt over det som er vanlig innen denne typen tegneserier.

Avslutningen av Spider-Man nr. 9/2006 leder inn i en av de mest omtalte historiene med edderkoppmannen de siste årene. “The Other” er et vendepunkt i Spider-Mans historie, og den er både velskrevet og velsignet med flotte tegninger. Heldigvis kommer den tolvdelte historien også på trykk på norsk – med de første delene i slutten av oktober.

Spider-Man nr. 9/2006
52 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)