Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SPENNENDE UTFORDRER (30.09.06 )

Ernie er blant de fem viktigste humortegneserieheftene i Norge for tiden. Holder innholdet i heftet mål?

Av: Kristian Hellesund

Pondus, Tommy og tigern, Larsons gale verden, Billy og Ernie er akkurat nå de store, norske humortegneseriebladene i hefteformat. Mens de tre førstnevnte gis ut av Schibsted Forlagene, er Ernie blant tilbudet fra Egmont Serieforlaget i samme format.

Heftene er bygget opp over samme lest med en blanding av norsk og utenlandsk materiale. Hovedserien i Ernie er Bud Graces tegneserie med samme navn. Grace har etter hvert skrevet og tegnet seg inn i et spor der serien ikke lenger er like spennende som da den dukket opp på slutten av åtttitallet. I Ernie nr. 10/2006 er det de gamle Ernie-stripene som er sprekest og pirrer lattermusklene mest. Like fullt er nåtidens utgave av Ernie morsom, og stadig vekk er det gode poenger å le av. Det er også her Bud Graces tegninger fungerer best.

Biseriene i Ernie varierer. Klart best er Reservatet av Frank Cho, mens Karine Haalands Piray er en like suveren toer. Denne anmelder synes ikke verken Grimmy eller Lagunen er morsomme tegneserier, men tegningene og uttrykket i seriene holder høy standard. Ensideren til Flu Hartberg er en artig sak som godt kunne fått større plass i heftet. English Conversation-skaperen er flink og kan skape spenstige replikker, men her virker Hartbergs bidrag til heftet rimelig sammentrykket grafisk sett. Øyvind Sagåsens Radio Gaga har også plass i Ernie-heftet, og det er fortjent. Sagåsens karikaturaktige og virkningsfulle strek gir Radio Gaga et flott uttrykk, men stripene i dette heftet er ikke blant Sagåsens beste.

Ernie er et godt humortegneseriehefte, og for tiden er det klart sprekere enn forlagskollega Billy. Samtidig er Ernie blant de beste i sin klasse i Norge, men heftet slår ikke Schibsted Forlagenes utgivelser Pondus og Larsons gale verden. Dette kan skape spenning for norske serielesere i tiden fremover. Når Frode Øverlis tegneserie skifter forlag til Egmont Serieforlaget fra nyttår, kan denne balansen forrykkes, og det blir spennende å se hva et nytt Ernie- og Pondus-hefte vil by på da.

Ernie nr. 10/2006
52 sider
31 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. Lagunen ruler… :)


    Jon Løvstad    30. September 2006, 20:19    #
  2. Utenbys er best, ingen protest.


    håvard s. johansen    1. October 2006, 23:05    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)