Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

I ANTOLOGIFELLEN (30.09.06 )

Conan-heftet holder høy standard for tiden. Bladet byr på kvalitetstegneserier, men redigeres på en slik måte at det til stadighet har flere fortsettelseshistorier på en gang.

Av: Kristian Hellesund

Det oser kvalitet av tegneserieheftet Conan. Innholdet er vanligvis lesverdige actiontegneserier i farger i sword & sorcery-genren, solid bakgrunnsstoff om tegneserier og Conan selv, en interessant leserbrevspalte og gode oversettelser til norsk. I Conan nr. 5/2006 møter man dyktige serieskapere som Kurt Busiek, Cary Nord, P. Craig Russell, Roy Thomas og Gil Kane. Til sammen tre ulike bidrag står denne gjengen for, og alt sammen er Conan-materiale av høy kvalitet.

Problemet med det norske Conan-heftet akkurat nå er redigeringen. Heftet er en antologi med flere tråder som fortsetter fra blad til blad. Denne gangen får leserne to avslutninger på historier som var påbegynt i forrige hefte, mens den tredelte “Gwalurs juveler” av P. Craig Russell får sin oppstart i bladet. Dette gjør at det kan være vanskelig å komme inn i Conan-utgivelsene for en ny leser. Det er ikke så interessant å kjøpe et blad når det til stadighet er fortsettelser og ulike historietråder, og med en såpass sjelden utgivelsestakt som annenhver måned kan resultatet bli at folk mister interessen for heftet. Denne anmelder håper Conan kan få slippe antologiformen og heller satse på flest mulig avsluttede historier. Conan nr. 5/2006 burde for eksempel kun inneholdt “Gwalurs juveler”. Det ville gjort heftet langt mer leservennlig og mye mer tilgjengelig for en som plukker opp bladet sånn dann og vann.

Conan nr. 5/2006
84 sider
34,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)