Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

IKKE AKKURAT MØKK ( 1.10.06 )

Inga Sætre kaller tegneserien sin for Møkkajentene. Serien byr på hverdagsskildringer med en treffende og spennende brodd.

Av: Kristian Hellesund

Jippi forlag har gitt ut den tredje samlingen av Inga Sætres tegneserie Møkkajentene. I “Mye onsdag og litt helg” finner vi mye hverdagsfilosofi, en solid dose trivialiteter med skråblikk og herlig humor. Sætre er dyktig med replikker og er flink til å komme til poenger. Poengene varieres fra de som kaller på den store skratten til de mer underfundige som gir rom for ettertanke.

Mens det manusmessige helt og holdent er på plass, sliter denne anmelder med tegningene til Inga Sætre. Sætre har valgt en naïvistisk stil, som kanskje skader serien. Stilen stjeler mye fra tekster og poenger, og den gjør at Møkkajentene er mindre tilgjengelig enn tegneserien ville vært med en mer realistisk tilnærming i det kunstneriske uttrykket. Det er synd, for slik Møkkajentene fremstår i dette heftet er det blant det mer interessante av norske tegneserier. Her er det humor og miljøskildringer på høyt plan, og da er det synd at tegnestilen skal ødelegge leseopplevelsen.

Møkkajentene nr. 3: Mye onsdag og litt helg
ISSN 1501-8326
40 sider
50 kroner
Jippi forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)