Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MER ROCKY I BOKFORM ( 7.10.06 )

I fjor ga Schibsted Forlagene ut Rocky-boken “The Big Paypack”. Denne uken kom en ny samling med den svenske tegneserien i salg.

Av: Kristian Hellesund

Da Martin Kellerman startet opp Rocky i 1998, var det starten på en svensk tegneseriesuksess. Kellerman valgte å lage en selvbiografisk tegneserie med antropomorfiske figurer. Her ble samtidssverige skildret fra serieskaperens ståsted, og leserne ble tatt med på fester, sjekking, festivaler og annet typisk i en noen-og-tyve-årings hverdag.

Her i Norge har Rocky figurert i eget hefte, albumutgivelser og som biserie i Pondus. I fjor ble de første 350 stripene samlet av Schibsted Forlagene, og boken “The Big Payback” fikk god omtale av anmelderne. Både i VG og Bergens Tidende vanket det terningkast 6, mens flere aviser og tidsskrifter trillet terningen til en femmer. VGs anmelder slo for sikkerhets skyld også fast at “det lages ikke bedre samtidstegneserier enn Rocky”.

Nå er en ny samling i salg. Samlingen, som heter “Rocky bok II”, gis også ut av Schibsted Forlagene. I følge en pressemelding fra forlaget kommer Rocky ut for “sex, penger, stormannsgalskap, svik, løgner, sviende ydmykelser og de aller fleste dødssyndene” i denne boken.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)