Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

WILDSIDE MED NASJONAL DISTRIBUSJON (11.10.06 )

Vanja Nilsen hos Wildside Comix er stolt. Forlagets to første tegneseriehefter er for tiden i salg over hele landet.

Av: Kristian Hellesund

Like før jul kom stavangerbaserte Wildside Comix med forlagets aller første utgivelse. I sommer ble antologien Wildside fulgt opp med det erotiske tegneserieheftet Ero-Mania, og under tegneseriefestivalen Raptus kom Wildsides nyeste hefte, Slangekongen, i salg. Wildside slår for tiden på stortrommen, og forlagets to første utgivelser finnes akkurat nå i bladhyller landet over. Distribusjonen står Interpress for, slik at heftene ikke lenger bare kan kjøpes hos forlagets nettbutikk.

Så vidt Serienett kjenner til er Ero-Mania Norges første erotiske tegneseriehefte med vid distribusjon. Det var derfor naturlig å spørre forleggeren Vanja Nilsen om hvordan responsen på utgivelsen har vært.
-Overraskende positiv så langt, faktisk. Vi var litt nervøse en stund for om folk kanskje ville synes en del av innholdet var for grovt, og om vi kanskje falt litt mellom to stoler når vi blandet tegneserier og erotikk. Men det “grove” innholdet har så langt bare blitt beskrevet av leserne som positivt. Men nå har det nok noe å gjøre med sjangeren og målgruppen for denne typen serier – når folk skal gå og kjøpe en vanlig tegneserie for lesergledens skyld, går de jo ikke inn i kiosken og kjøper et erotisk blad. De som kjøper tegneserier av denne typen ser jo omtrent utelukkende etter pupper og sex, og det leverer Ero-mania, smiler Nilsen.

-Wildside kunne i forbindelse med Raptus presentere en ny utgivelse, Slangekongen. Kan du si litt om denne tegneserien?
-Som nevnt i innledningen på heftet “Slangekongen”, var den egentlig aldri ment for å bli en av Wildside Comix’s utgivelser. Dette er en tegneserie dedikert til min nå 12-årige lillebror, og handler faktisk om meg og han selv, hvor han fremstilles i voksen-versjon, hvor han har blitt en såkalt “slangeforsker”. Bakgrunnen for denne tegneserien er at lillebroren min har diagnosen infantil autisme. Et typisk trekk for barn med autisme, er at de ofte blir overopptatt av enkelte ting – i min brors tilfelle, slanger. Han mangler ofte motivasjon til å lære noe, og siden han henger etter med lesing tenkte jeg å gjøre et forsøk på å motivere ham til å iallefall prøve å lese litt. Derfor laget jeg en serie som tok utgangspunkt i det han interesserer seg mest for (slanger) og prøvde å gjøre det litt enkelt men samtidig ta med så mange elementer som mulig som kunne fenge interessen hans (blant annet også ved å ta med noen av hans egne tegninger på siste side). Man kan på en måte si at “Slangekongen” er en tegneserie skreddersydd til ham, hehe ;). Jeg trykket det opp hovedsaklig fordi jeg syntes han fortjente å få det i et skikkelig hefte, i tillegg til at jeg ønsket å teste et nytt alternativ for trykking av hefter i lavt opplag (digitaltrykking). Men siden det oppstod en interesse fra venner og kjente som ønsket å kjøpe et eksemplar, i tillegg til positiv respons ifra dem som hadde sett to av sidene på Deviantart-galleriet mitt, bestemte jeg meg for å ha den som en liten “ekstra-utgivelse”. Det var også “Slangekongen” vi solgte mest av på Raptus-festivalen. Heftet kommer til å bli lagt ut for salg i nettbutikken på vår webside sammen med vår snart kommende utgivelse, Darkside # 1, forklarer Nilsen.
-Og nei, broren min lærte ikke å bli flink å lese av “Slangekongen”, men han ble motivert til å iallefall prøve og klarte til og med å lese en del, noe som er i hans tilfelle svært positivt, legger hun til.

Det kommende tegneserieheftet Darkside er på gang fra Wildside Comix. Vanja Nilsen forteller at dette blir et grøsserhefte med bidrag fra mange forskjellige serietegnere.
-Heftet vil inneholde serier fra noen av serietegnerne som har kommet på trykk hos oss før (Henrik R. Gilde, Martin Johannsen, Crimsonwolf, og både Terese og jeg kommer til å ha med våre egne bidrag). Ellers vil heftet presentere 4 serietegnere til, som vi foreløpig holder som en liten “overraskelse” til heftet skal presenteres og legges ut for salg på vår webside, forklarer hun.
-Vi fikk langt flere bidrag enn vi hadde regnet med, og lurte litt på om vi kanskje skulle dele det hele opp i to utgivelser. Men siden vi syntes det ble litt dumt å utelukke noen i første omgang, bestemte vi oss for å satse litt større denne gangen. Darkside # 1 vil derfor være på rundt 100 sider. Prisen vil derfor også være noe høyere, antakeligvis rundt 80-90 kroner. Men vi anser egentlig ikke det som noen altfor høy pris for såpass mye lesestoff. Vi håper å kunne ha heftet ute for salg i løpet av et par uker, og gleder oss til å høre hva folk synes om denne nye utgivelsen, forteller en forventningsfull forlegger.

-Har Wildside andre utgivelser på gang?
-Ja, det har vi. Både Terese og jeg planlegger noen ekstra-utgivelser med våre egne serier, men noen fastsatt dato på noe av dette er det ikke. Dette vil være utgivelser i smått opplag hvor distribusjon via Narvesen ikke vil være i tankene engang, men vi håper det kan bli en grei ekstra-inntekt til Wildside Comix, i tillegg til å kunne tilby litt mer serier uten å risikere for mye penger. Ellers planlegger vi selvsagt flere hefter og antologier hvor bidrag ifra andre serietegnere ønskes. Foreløpig er Wildside-antologien spekkfull av fortsettelseshistorier, så der har vi måttet sette en stopper for flere bidrag. Ero-Mania og Darkside antologiene vil derimot være åpne for bidrag, og Terese og jeg diskuterer flere muligheter for spennende utgivelser. Så her står vi på, kan man si! avslutter Vanja Nilsen.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)