Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

STARTEN PÅ EN OVERGANG (25.10.06 )

Det er ikke alltid lett å være superhelt. Det blir ikke lettere for Spider-Man i siste utgave av edderkoppheltens eget hefte.

Av: Kristian Hellesund

Med Spider-Man nr. 10/2006 på gaten, er det innledningen til en ny fase i livet til den menneskelige edderkoppen som skildres. Heftet inneholder de to første avsnittene av den tolvdelte historien “The Other”, som Egmont Serieforlaget har valgt å ikke gi en norsk tittel i heftet. I historien møter Spider-Man blant annet to nye skurker, nye problemer med avisutgiveren J. Jonah Jameson og solide sykdomstegn. Hvilke avsløres ikke i dette heftet, og veien videre for Peter Parker får man ikke vite før i kommende utgaver av heftet til edderkopphelten.

I dette heftet er en av de ledende Spider-Man-forfatterne fra åttitallet tilbake ved manusroret. Peter David skrev en del annerledes historier med Spider-Man den gang, og en rekke av dem ble også trykt i det gamle, norske Edderkoppen-bladet. David er spesielt kjent for sin evne til å blande humor og alvorlige temaer på en lesverdig måte, og det viser han også frem i Spider-Man nr. 10/2006. Her går det i klassisk superheltaction kombinert med noe å humre av og en del spenning og melodrama. Peter David har to tegnerpar å forholde seg til i dette heftet. Den første halvparten, der Mike Wieringo og Karl Kesel (tusj) står ansvarlig, er mye mer interessant å se på enn avslutningen av bladet der Pat Lee og Dream Engine (tusj) er kunstnerisk ansvarlige. Lee & co har et mer forenklet preg, og det fungerer bra i og for seg, men denne anmelder ville foretrukket Wieringo/Kesel for å få et mer helhetlig preg over hele historien.

Redaksjonelt sett er dette i utgangspunktet en grei utgivelse. Leserne får en OK introduksjon til heftet i form av en kort presentasjon av historien “The Other”, men ellers er det dessverre svært lite. Her burde man slått på stortrommen og for eksempel skrevet noe om tilbakekomsten til manusforfatteren Peter David eller kanskje noen ord om stjernetegnerne Mike Wieringo og Karl Kesel.

Alt i alt er Spider-Man nr. 10/2006 en flott leseropplevelse for de superheltinteresserte. Lesere som ikke interesserer seg for genren har i tillegg en bra anledning til å bli kjent med superhelttegneserier gjennom denne utgivelsen. Her serveres nemlig mange av de ingrediensene som skal til for å skape en spennende historie.

Spider-Man nr. 10/2006
52 sider
33 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)