Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SMÅTT OG GODT (28.10.06 )

“Familiebomben” er den første norskspråklige tegneserien fra den franske serieskaperen David B. Utgivelsen er en fascinerende tegneserienovelle som skaper ettertanke.

Av: Kristian Hellesund

No Comprendo Press gir ut tegneserieromanen “Epileptisk” av David B denne høsten. Som en smakebit på ferdighetene til den prisbelønte franske serieskaperen, kom forlaget med “Familiebomben” tidligere i år. Dette er et minitegneseriehefte som inneholder en tegneserienovelle med et antikrigsbudskap.

Utgangspunktet til David B. er å skildre et samfunn der alle borgerne får hver sin bombe. Bombene glir inn i hverdagslivene i dette samfunnet, og befolkningen bruker bombene både som hjelpemidler og møbler. Det ligger en smule absurditet i dette, fordi David B. egentlig forteller en lignelse i tegneserieform om hvordan det er å leve under en konstant krigstrussel.

“Familiebomben” viser at David B. er en dyktig tegner, og i denne tegneserienovellen bruker han en forenklet og karikert tegnestil der svarte flater er viktige. Selve miljøskildringen gjør han på en utmerket måte, og det lille formatet med en til to ruter per side passer flott til historien. Dette er interessant lesning som gjør at denne anmelder gleder seg til neste David B-utgivelse på norsk.

Familiebomben
ISBN 82-91187-64-9
28 sider
30 kroner
No Comprendo Press

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)