Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SERIER SKAL SKAPE SIKKERHET ( 1.11.06 )

Det er ikke uvanlig å bruke tegneserier til skolebruk. Nå stiller norske serieskapere opp i forbindelse med et tegneseriehefte som skal være en del av sikkerhetsutdannelsen i Forsvaret.

Av: Kristian Hellesund

Forsvaret satser på tegneserier i forbindelse med årets soldataksjon. I samarbeid med Schibsted Forlagene har Tillitsmannsordningen i Forsvaret laget et tegneseriehefte der flere ledende norske serieskapere bidrar. Tanken er at seriene skal bedre sikkerheten i Forsvaret, og tegneserieheftet skal deles ut til alle soldater.

Serieskaperne som er med på prosjektet er blant de ypperste i landet. Blant andre stiller Frode Øverli, Lars Lauvik, Mads Eriksen og Therese G. Eide opp. Også utenlandske bidragsytere er med i tegneserieheftet. Blant annet finner man serier som Rocky, Tommy og Tigern, Quino, Maakies, Conan og Franquins Sorte Sider.

-Målet vårt er å skape holdninger og få folk til å ansvar for seg selv og andre. Da er tegneserier et spennende virkemiddel. For det første blir tegneserier lest, og for det andre kan innholdet lett overføres til soldathverdagen. Slik skaper man egenrefleksjon, sier Axel Sjøstedt, landstillitsvalgt for de vernepliktige, i en pressemelding.
-Ulykker kan skje når som helst og hvor som helst, derfor må vi alle være våkne og ta ansvar. Tegneseriebladet er et artig og uskyldig virkemiddel, men kan vise seg å være et viktig tilskudd til alle sikkerhetsregler og paragrafer, legger Sjøstedt til.


M av Mads Eriksen er blant tegneseriene som dukker opp i tegneserieheftet Tillitsmannsordningen i Forsvaret har laget sammen med Schibsted Forlagene.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)