Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ÅRETS SUPERHELTBOK ( 5.11.06 )

Den andre Superman-boken i bokserien “Alle tiders superhelter” er et faktum. I “Årets mann” viser Jeph Loeb og Tim Sale frem Mannen av ståls mer menneskelige sider og gir en flott leseopplevelse.

Av: Kristian Hellesund

Egmont Serieforlaget er kommet til åttende bind av bokserien “Alle tiders superhelter” i det Superman-boken “Årets mann” når bokhyllene. Her presenterer forlaget miniserien “Superman For All Seasons” av Jeph Loeb og Tim Sale samlet mellom stive permer og i norsk språkdrakt.

Manusforfatteren Loeb og tegneren Sale har tatt for seg en rekke superhelter og laget historier om oppstarten i forbryterbekjemperbransjen. Serieskaperne har fortjent fått mye ros for dette arbeidet, og både Hulk, Daredevil og Batman er blant heltene som Loeb og Sale har sett nærmere på med stor suksess. Så langt har bare én samling av serieskaperne vært ute på norsk, og det var Spider-Man-historien “Blå”, som Egmont ga ut i 2003.

“Årets mann” er en flott fortelling, som nok en gang viser at de beste superhelthistoriene ofte er dem som skildrer overmenneskets svakheter og livet i menneskeskikkelse bak heltemasken. Slik er det også her, der Jeph Loeb og Tim Sale bruker mye plass på å skildre plassen til Clark Kent i Smallville og Kents kontaktnett i hjembyen. Samtidig er dette en historie som viser Superman som superhelt, men superheltrollen blir først og fremst et lag utenpå mennesket Clark Kent.

Tim Sale har valgt en enkel, karikaturaktig strek i denne historien. Blandet med vakker fargelegging fra den danske serieskaperen Bjarne Hansen, blir resultatet meget stemningsfulle sider. Jeph Loeb byr på troverdige replikker og en fornuftig fremdrift i handlingen, og kombinasjonen gir en meget interessant superhelttegneserie.

“Årets mann” er så langt den beste utgivelsen i “Alle tiders superhelter”. Mens flere tidligere utgivelser har virket noe tilfeldig sammensatt, får man her en utmerket helhet. Dog kunne utgivelsen godt hatt en presentasjon av serieskaperne, og en frittstående tegneserienovelle Loeb og Sale har laget med Clark Kent og Lana Lang på skoleball kunne godt vært tatt med som bonusmateriale. Like fullt er dette en strålende utgivelse som anbefales fullt og helt.

Superman: Årets mann
ISBN 82-429-2786-3
214 sider
349 kroner
Egmont Serieforlaget

divider
  1. ...men Daredevil: Gul er på vei fra trykkeriet denne uken…


    Jon Løvstad    5. November 2006, 22:11    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)