Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FOKUSERER PÅ ALAN MOORE (28.11.06 )

Den britiske manusforfatteren Alan Moore får et solid fokus i tiden fremover. I desember kommer en egen Watchmen-bok, og i mars utgir Egmont Serieforlaget en samling med Moores superhelttegneserier.

Av: Kristian Hellesund

Når Egmont Serieforlaget neste måned gir ut en samling av Watchmen, er det ikke det eneste som er på gang av tegneserieutgivelser på norsk av den britiske manusforfatteren Alan Moore. I mars kommer det nemlig en samling av diverse superhelttegneserier Moore laget manus til for forlaget DC på åttitallet. Det er redaktør Hege Høiby hos Egmont Serieforlaget som opplyser dette til Serienett.

På mange vis er Alan Moore en serieskaper som har hatt viktige innspill til dagens amerikanske tegneseriebransje. En rekke av åtti- og nittitallets suksesstegneserier ble inspirert av Moores manusarbeid, og man kan med god grunn si at den britiske serieskaperen har vært med på å gi tegneserien som kunstart et mer voksent preg. Etter å ha arbeidet med tegneserier for britiske forlag, tok Alan Moore på seg en rekke oppdrag for DC Comics i USA utover åttitallet. I 1983 overtok han og revitaliserte Swamp Thing. Samtidig laget han flere enkelthistorier med tegneseriefigurer som Superman, Green Arrow, Green Lantern, Omega Men og Vigilante, før han sammen med tegneren Dave Gibbons skapte Watchmen. I tillegg har han laget Batman-albumet “The Killing Joke” sammen med tegneren Brian Bolland. Det er dette materialet som nå skal ut på norsk i regi av Egmont Serieforlaget, og blant historiene er Alan Moores Superman-epos “Whatever Happened to the Man of Tomorrow?”. Denne regnes som en av de beste historiene med Mannen av stål noen sinne.

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)