Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SVARTE TEGNINGER, UJEVNT MANUS ( 3.12.06 )

Tomte er ute med sitt andre soloalbum. I “Stilleben” viser serieskaperen fra Trondheim at han er en meget spennende tegner med en egen og interessant stil.


Av: Kristian Hellesund

Det er de svarte flatene som preger tegneseriealbumet “Tomtes Sorte Sider 2: Stilleben” av Tomte og Stian Andreassen. Tomte tegner annerledes enn norske serieskapere, og han er flink til å male frem dystre stemninger med tegningene sine. Samtidig kombinerer trondheimstegneren en mørk ekspressivitet med karikerte ansiktsuttrykk. Kombinasjonen er effektfull og gir Tomte en egen, fullverdig og spennende stil. Den er spesielt interessant i flere filmaktige, replikkløse sekvenser.

Mens tegningene holder meget høy standard, er ikke manuskriptet til Stian Andreassen like spennende. Mens Andreassen i det forrige Tomte-albumet stod for en artig historie med handling fra det viktorianske London, blir man her tatt med til Edinburgh i en ikke alt for fjern fortid. Utgangspunktet er et mordmysterium som privatdetektiven Sparlowe skal ordne opp i. Mens “Blackchapel” fra Tomtes Sorte Sider 1 viste oppfinnsomhet og spennede genreblanding, er dette er mer tradisjonell historie. Den har flere interessante enkeltakter, men i sin helhet er dette på det jevne. I tillegg er persongalleriet heller generisk. Sparlowe blir ingen annerledes detektiv enn mange av dem man har møtt på i Detektimen, og skurken i denne fortellingen blir aldri mer enn en pappfigur som slurver med tysken.

Seriealbum nr. 8: Tomtes Sorte Sider 2: Stilleben
ISBN 82-8170-030-0
36 sider
39,50 kroner
Seriehuset AS

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)