Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

SKUFFENDE, MEN BRA ( 3.12.06 )

Årets Pondus-julehefte inneholder massevis av gode tegneserier, men det er en skuffelse i forhold til tidligere julehefter med serien til Frode Øverli.


Av: Kristian Hellesund

Frode Øverli har lagt listen høyt for Pondus-serien, og generelt sett kan man si at Pondus holder en meget høy standard uansett om serien publiseres i hefter, bøker og album. Juleheftene har som regel vært positive leseopplevelser, og de lengre spesialhistoriene med Pondus har i mange tilfeller alene vært verdt utsalgsprisen.

Denne gangen er det ikke slik. I stedet for en spesiallaget, julerelatert historie, åpner det med en stripesekvens med en fribrytende Else i hovedrollen. Dog er det et julemesterskap i pensjonistbryting som skildres, men selve julefølelsen uteblir totalt. Men det er morsomt. Øverli spiller på all den crazykomikk han er spesialist på, og tegningene er av den samme, kjente, høye kvaliteten vi er vant til.

De øvrige Pondus-sekvensene er også meget gode, og spesielt interessante er Pondus-tegneserier serieskaperen selv har valgt ut og kommenterer i juleheftet. Det er et godt, redaksjonelt grep. Det er ikke bruken av ni sider til forskjellig artikkelstoff og konkurranse. Denne anmelder ville foretrukket mer Pondus eller noen sider med Frode Øvelis øvrige produksjon. Kanskje litt Rutetid utover de fem morsomme vitsetegningene som er med i juleheftet, eller en dose Riskhospitalet hadde gjort seg?

Pondus Julen 2006
36 sider
39,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)