Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

NYE TILDELINGER TIL TEGNESERIENORGE ( 8.12.06 )

Norsk kulturråd har gjennomført en ny tildeling av støtte til norske tegneserieprosjekter. Denne gangen er det delt ut 661.000 kroner til prosjekter i regi av åtte forlag.

Av: Kristian Hellesund

Utgivelser fra åtte norske forlag er representert i forbindelse med tegneseriestøtten som ble delt ut av Norsk kulturråd tidligere denne uken. Jippi forlag har fått tilskudd til åtte prosjekter i forbindelse med tildelingsmøtet 6. desember. Av Jippis serieskapere er Manuele Fior tilgodesett med albumstøtte på 50.000 kroner for “En dag i august”, Kirjan Waage har fått 20.000 kroner i albumstøtte for “Kjæle”, Martin Erntsen er tildelt 30.000 kroner i albumstøtte for “Nissefugl”, Sigbjørn Lilleeng har fått 20.000 kroner i albumstøtte for “Nebelgrad Blues 3”, Kim Holms “Bomtur” er albumstøttet med 40.000 kroner og Rui Tenreiro er tildelt 50.000 kroner i albumstøtte for “Høytiden”. I tillegg har Jippi forlag fått 30.000 kroner i albumstøtte til det som i tildelingslisten til Norsk kulturråd kalles “diverse”.

Også No Comprendo Press har fått støtte ved denne anledning. Anna Fiskes barnetegneseriehefte Rabbel har fått 70.000 kroner i albumstøtte for to utgaver, mens “Kanon” av Steffen Kverneland og Lars Fiske er tildelt 75.000 kroner i albumstøtte. For Jasons utgivelse “Hemingway” har Schibsted Forlagene fått 50.000 kroner i albumstøtte, mens Fonna Forlag er tildelt 30.000 kroner i albumstøtte for “Ingeniør Knut Berg på nye eventyr” av Knut Westad. Det er også delt ut 45.000 kroner i albumstøtte til Gyldendal for “Kaptein Puma” av Tor Åge Bringsværd og Einar Lunden, mens Seriehuset får 30.000 kroner i albumstøtte for Øystein Rundes “Rundetid”.

Norsk kulturråd har i tillegg til albumstøtte også delt ut kortseriestøtte. Egmont Serieforlaget er tildelt 40.000 kroner for “Propell”. Forlaget har også fått 13.000 kroner i kortseriestøtte til Ernie, 22.000 kroner til Tusj og 22.000 kroner til Nemi. I tillegg har Vega forlag fått 24.000 kroner i forbindelse med bokutgivelsen “Utslipp – Bellona 20 år”.

Les mer om ukens tildelinger hos Norsk kulturråd:
http://www.kulturrad.no/Apps/nkr/articles.nsf/lupTagsByUNID/F749AF9E375AF8DBC125723C003B701D!OpenDocument

Les om årets tidligere tildeling av kulturrådstøtte hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/191/pengedryss-til-tegneserienorge

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)