Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

GOD START PÅ NYÅRET (31.12.06 )

Larsons Gale Verden er 2007s første, norske humortegneseriehefte. Heftet er et godt våpen i krigen om de norske humortegneserieleserne.

Av: Kristian Hellesund

2007 blir det store året der humortegneserieheftene skal slåss om interessen i de norske bladhyllene. Frode Øverli har tatt med seg Pondus til Egmont Serieforlaget, Rocky har gått samme vei, og snart slår Lars Lauvik følge med Eon.

Først ut i humorkampen i 2007 er Larsons Gale Verden fra Schibsted Forlagene. Gary Larson la ned den populære enruterserien i 1995, men her hjemme på berget er fremdeles vitsetegningene grunnlaget for et variert og godt humortegneseriehefte. Larsons Gale Verden nr. 1/2007 er ikke noe unntak, og heftet kan by på et interessant innhold med blant annet Larsons vitsetegninger og gode utenlandske tegneserier som Dilbert, Opus, Brewster Rockit, Foxtrot, Perler for svin og Arne And. Av norske serier inneholder bladet Kollektivet, Oppgulp og Bjartmann.

Larsons Gale Verden nr. 1/2007 er først og fremst Arne Ands blad. I den seks siders spesialhistorien “Den gråtende bartenderen” leverer Charlie Christensen et godt og lesverdig avbrekk fra de vanlige ensiderne. Også Kollektivet og Bjartmann kommer godt fra det i dette bladet. Torbjørn Lien har levert spenstigere striper enn det som er med her, men selv med hvileskjær holder serien mål. Det gjør også Øystein Runde med Bjartmann, som med sin surrealisme, sære humor og uventede innfall er blitt et høydepunkt i Larsons Gale Verden.

Med denne utgivelsen sier Schibsted Forlagene fra at forlaget absolutt er på banen i konkurransen om Norges beste humortegneserieblad. Kombinasjonen av gode utenlandske og norske tegneserier er god og balansert mellom de ulike seriene, og Larsons Gale Verden er absolutt et tegneseriehefte å følge med på for tiden.

Larsons gale verden nr. 1/2007
68 sider
29,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider

Kommentarer er låst for denne artikkelen.

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)