Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

ULTIMATE SPIDER-MAN SIER FARVEL ( 7.01.07 )

Ultimate Spider-man, som har kommet i femten utgivelser siden det startet på norsk i 2003, forsvinner mest sannsynlig fra hyllene nå. Dessverre, for dette var en interessant og underholdende god serie om Norges mest profilerte superhelt.

Av: Jonas Larsen

Ultimate Spider-man, som blir skrevet av Brian Michael Bendis og tegnet av Mark Bagley, tar for seg Spider-mans historie og moderniserer den. Mange elementer fra de originale seriene er her, men det er også mange nye, som er lagt til for at de skal passe bedre inn i dagens moderne samfunn. Mange av skurkene har også fått et positivt nytt utseende. Det var også denne serien som inspirerte den første Spider-man-filmen fra 2002, som ble regissert av Sam Raimi.

I Ultimate Spider-Man nr. 15 får vi ikke se så mye av Spider-man i trikot som bekjemper superskurker, men mer av Peter Parkers dagligliv. I denne serien har vi egentlig blitt forsynt med en god del av Parkers dagligliv, og det gjør ingen ting ettersom det er fortalt på en bra måte. Vi får se kjærligheten mellom Peter Parker og Mary Jane Watson, vi får se skolepøbelen Flash Thompsons hemmelighet og vi får en slags kjærlighetshistorie som involverer Liz Allen og en av Marveluniversets andre superhelter.

Denne utgivelsen er, som de fleste andre, bra. Litt synd at vi ikke fikk sett Spider-man i et skikkelig oppgjør med en skurk i det som ser ut til å bli den siste utgivelsen. Egmont slutter med Ultimate Spider-Man, mens Schibsted Forlagene overtar Marvel-utgivelsene. Kanskje de overtar uten å fortsette nettopp Ultimate Spider-Man? Uansett: Takk til Egmont for denne flotte serien!

Ultimate Spider-Man nr. 15
49,50 kroner
Egmont Serieforlaget

Denne anmeldelsen er skrevet av femten år gamle Jonas Larsen fra Larvik. Larsen er serieskaper og tegneserieinteressert. Blant annet er hans stripeserie ”J for Larsen” nylig publisert i Serieblekka. Jonas Larsen har også laget et Spøkelseskladden-indeks.

divider

Kommentarer er låst for denne artikkelen.

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)