Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

FLEIP - ET NYTT BIDRAG I SERIEFLORAEN (13.01.07 )

Av: Frank Flæsland

Like før jul kom det nye serieheftet “Fleip”, der en rekke “nye” talenter (og et par gamle) får vist noen av sine serieprosjekter. Det ble nesten for mange nye serier på en gang, men jeg gjør et forsøk på å se på hver av dem.

Hovedserien denne gangen er “Holger og Hagbart”, som med dette har hatt en renessanse hos småforlagene. I tillegg til en presentasjon, har Arne Bye også med serien “Edda Jr.” der han blander vikingtiden med vår tids lover og regler. Jeg hadde mest sans for den siste, der utgangspunktet var mer originalt enn “samboerne” Holger og Hagbart som er en gjennomsnittlig stripeserie som kan glimte til med et poeng i ny og ne.

Av de andre seriene likte jeg “Hakkum” av Nils Petter Smeby best, der var det nok gjengivelsen som fikk serien til å se temmelig grå ut. Sannsynligvis ville denne fungere bedre i farger. Det samme gjelder Maja av Vanja Nilsen og Mille, der figurene nærmest forsvant i den grå flaten. Alle disse tre har vært publisert andre steder tidligere.

Dadaph Serraph var en OK blanding av fantasy-sjangeren og stripeserier. Det skal bli spennende å se hva som skjer videre her.

“Gamlefar Jol”, en blanding av “Malteserfalken” og Julenissen var litt for lettvint. Til tider er tegnestilen bra, men spesielt mot slutten har det nok gått for kjapt. Selv om Knut Knutsen forsøker å spøke det vekk, er dette nok et hasteprodukt og for lite bearbeidet til at det fungerte helt. Men ellers er det positivt å ha med en serie som ikke er stripebasert.

Tomteland er OK tegnet, men jeg kan styre min begeistring for Larson-kloner. Spesielt hvis poenget er basert på ordspill.

Flere av poengene i “Huldrelokk” er gode og Torill Mjelva Saatvedts tegnestil skiller seg bra ut fra de andre seriene i “Fleip”. Men det er flere ting som kan forbedres i serien om huldrejentene.

“Arild” og “Jungelliv” er to serier med en litt “uferdig” tegnestil, samtidig som ikke alle poengene sitter helt som de skal. Det er også litt synd at stripene i den siste er byttet om på slutten.

Samlet er bladet et bra humorblad for amatører og halvproffe serieskapere. Dette bladet kan meget gjerne gi grobunn for de neste norske store serietalentene, noe jeg tror er litt av utgangspunktet for heftet. Men neste utgave bør enten koste på seg noen fargesider, eller fjerne forstyrrende gråtoner (farger) i seriene som trykkes.

Fleip
ISBN 978-82-996530-5-3
52 sider
50 kroner
Laksevåg forlag

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)