Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MER SUPERHELTER FRA EGMONT (19.01.07 )

Egmont Serieforlaget har superhelter på programmet også i 2007. Blant annet kan forlaget by på Batman og Superman.

Av: Kristian Hellesund

Det er ikke slutt på superheltutgivelsene fra Egmont Serieforlaget. Norske serielesere vil få mer fra forlaget, og i år vil Egmont gi ut egne utgivelser med både Superman og Batman. Det er redaktør Hege Høiby i forlaget som opplyser dette til Serienett. Superheltutgivelsene det dreier seg om er Batman: “Year One” og Superman: “True Brit”. I tillegg kommer boken med superhelttegneseriene til Alan Moore, som Serienett omtalte i november.

“Year One” er Frank Millers kritikerroste oppdatering av opprinnelseshistorien til Batman, som blant annet spillefilmen Batman Returns brukte elementer fra. I “Year One” samarbeider serieskaperen med tegneren David Mazzucchelli, som han senere laget en meget vellykket Daredevil-sekvens med. “Year One” har tidligere vært ute på norsk i Lynvingen i 1987.

“True Brit” er ikke publisert på norsk tidligere. Den har noe til felles med Superman-historien “Rød. Super”, som kom på norsk i Gigant for et par år siden, siden den presenterer en alternativ opprinnelseshistorie for Mannen av stål. I “True Brit” havner raketten med den unge stålmannen i Storbritannia, og det er selveste John Cleese som er involvert på manusfronten. Tegner er ikke ukjente John Byrne, som revitaliserte Superman-tegneserien for DC Comics på åttitallet.

Det er ikke satt noen utgivelsesdato så langt for utgivelsene med Batman og Superman. Alan Moore-boken kommer i salg i mars.

Les mer om boken med Alan Moores superhelttegneserier hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/344/fokuserer-pa-alan-moore

divider
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)