Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

KJEDELIG FØRSTEINNTRYKK, BRA INNHOLD ( 4.02.07 )

Et nytt tegneseriehefte er ute i bladhyllene. Egmont Serieforlaget har nå gitt den amerikanske stripeserien Zits eget blad.

Av: Torgeir Trapnes

Da har et såkalt “Sitcom-magasin sett dagens lys. Hovedserien er den ikke ukjente tegneserien Zits, skapt av Jerry Scott og Jim Borgman. Zits har i Norge tidligere gått som biserie i blader som Ernie og Billy. Bladet har ganske likt innhold, men for de som liker Zits og har kjennskap til serien fra før, vil nok dette bladet bli morsom lesing. Zits-bladet vil bli utgitt 6 ganger i året.

Som innledningen i utgivelsen sier, slo serien ned som et lyn i 1997, og serien ble solgt til 200 aviser før det var trykket en stripe. Så det er ingen ukjent, amerikansk serie det er snakk om her.

Det negative med bladet er den kjedelige forsiden. Uten spennende farger, bare hvitt og andre lyse farger, ble det faktisk ganske vanskelig å finne bladet i bladhyllene. Det taper forlaget kanskje noe på. Det så ikke direkte spennende ut. Heldigvis svikter ikke innholdet: I bladet har serien med seg hele 10 andre serier, der Pappa og Pestus er eneste norske bidrag. Alf Woxnerud, kanskje best kjent fra serien Stig & Grieg, bidrar med serien Roine blom. Ellers er det ganske mange serier ganske lik hovedserien. Amerikanske stripeserier ser ut til å være det de satser på i dette bladet. Et unntak er serien Titeuf, skapt av Philippe Chappuis, bedre kjent som Zep. Titeuf er kjent fra noen album her hjemme, og ikke minst som tegnefilmer på tv. Serien handler om tenåringsgutten Jeremy og hans hverdag med foreldre og venner, og ikke minst alle tanker og plager en tenåring har.

Denne anmeldelsen er skrevet av fjorten år gamle Torgeir Trapnes fra Steinkjer. Trapnes er tegneserieinteressert og lager også egne tegneserier. I Serieblekka kunne man nylig lese “Torgeir” og “Torgeirs ruter”. Ellers er tegneserien ”Agent 000” publisert på nettserier.no. Trapnes kommer med utgivelsen “Ferden” på Kelpie forlag senere denne måneden, mens “Edward Crim” med manus av Jonas Larsen skal gis ut på eget forlag senere i år.

divider
  1. flott forside!


    chris    5. February 2007, 17:17    #
  2. Original og tøff forside!


    jostein hansen    5. February 2007, 21:16    #
  3. Denne forsiden er da kjempebra! Liker slike forsider myye bedre enn disse på f.eks. Pondus’ front


    ANDonym    11. March 2007, 22:47    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)