Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

MER MORO ( 4.02.07 )

M-heftet har ennå ikke skuffet. M nr. 2/2007 er den beste utgaven så langt, og det skader ikke at Futen er ny biserie.

Av: Kristian Hellesund

En rekke norske godbiter kombinert med gode, utenlandske biserier er en grei oppsummering av M nr. 2/2007. Mads Eriksens tegneserie er en av mange glimrende bidrag i et hefte som har funnet en spennende form. Eriksen tegner som vanlig utmerket, og morsomhetene i M står i kø i dette heftet. Eon er også av høy klasse her, og Lars Lauviks skråblikk på snømenn og vinter kaller stadig på latteren. Det samme gjør Darby Conleys Fuzzy og John Kovalics Dork Tower.

Futen gjør sin heftedebut i denne utgaven av M. Tegneserien til Øystein Runde og Knut André Solberg har tidligere vært på trykt i et album fra Seriehuset, og dette var en av fjorårets beste, norske utgivelser. I M får serien en enkelt side, og det er altfor lite for en solid, norsk godbit. En annen godbit er Karstein Volles Fakta fra verden, som kjører videre i serieskaperens velkjente stil med bitende, sarkatiske kommentarer. I tillegg dukker Torbjørn Liens Blacktööth opp med den så langt beste sekvensen av serien, mens franske Lewis Trondheim serverer stumfilmhumor i den artige The Salesman Monsieur Zelder. Artig er også tegneserielegenden Sergio Aragonés’ bidrag på to sider. Denne anmelder hadde satt pris på mer Aragonés. Hva med Groo, for eksempel?

M er et spennende humortegneseriehefte. Her er det både kjente og velprøvde tegneserier og nye, gode bekjentskaper for norske serielesere. Schibsted Forlagene skal ha ros for å servere en slik blanding, og i mellomtiden ser denne anmelder frem til neste utgave av bladet. Det blir dessverre uten Eon, men M-heftet vil fungere utmerket også uten Lars Lauviks glimrende tegneserie.

M nr. 2/2007
52 sider
32,50 kroner
Schibsted Forlagene

divider
  1. M ruler. Futen ruler. Men, men… hvilken retard har tekstet Futen? Argh…


    Jon Løvstad    4. February 2007, 20:12    #
  2. Enig med ekspertene. Bortsett fra en vanskelig teksting (som er norsk trend, se Pondus og Eon for mer av det samme) er M en pryd for hylla. Der Zits var dau og profilløs er M spenstig og spennende, både for fans og vanlige kjøpere. Gratulerer, Schibsted!


    Spacedog    5. February 2007, 22:02    #
  3. Schibsted kan originale humorserier. Egmont kan oppgulp…sorry, opptrykk. Zits ga meg ingenting, Mads ruler apeberget. Go M! Og med Runde i både tekst og tegning blir det jo ekstra stas.


    Jon Løvstad    5. February 2007, 23:32    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)