Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

-IKKE REELL KONKURRANSE ( 5.02.07 )

Det blir tegneseriefestival i Oslo i mai. Både arrangørene og Raptus-general Trond Stien mener det er plass til både Raptus i Bergen og Oslo Comics Expo.

Av: Kristian Hellesund

Som Serienett kunne melde i oktober i fjor, vil det arrangeres tegneseriefestival i Oslo i år. 4. og 5. mai går Oslo Comics Expo av stabelen, og nå er det klart hvem de første norske gjestene blir. I følge NRK kan tegneseriefestivalen skilte med navn som Steffen Kverneland, Lars Fiske og Mads Eriksen.

Koordinator for festivalen er Berit Petersheim. Til daglig er Petersheim faglig ansvarlig for Serieteket, og hun er også styremedlem i Norsk Tegneserieforum. Til NRK forteller hun at tegneseriefestivalen konsentrerer seg om tegneserier for voksne og faglig innhold.
-Saken er at vi vil ha et stort fokus på serieskapere, også på de som ikke er kjent, men som lager tegneserier. Vi skal ha et messeområde på Schous plass, hvor folk som lager tegneserier skal kunne komme og vise fram arbeidene sine, og få en tilbakemelding fra miljøet, forteller hun.

Berit Petersheim mener at Oslo Comics Expo fint kan leve side om side med tegneseriefestivalen Raptus, som arrangeres i Bergen 28.-30. september.
-Jeg tror ikke det vil bli en reell konkurranse mellom de to festivalene. Det skulle bare mangle at det kommer en tegneseriefestival i Oslo, hvor det meste av miljøet befinner seg, sier Petersheim til NRK.

Raptus-general Trond Stien ønsker nykommeren hjertelig velkommen. Overfor Nærnett slår Stien fast at siden festivalene vil ha noe ulikt fokus, er det god plass til begge i Norge.
–Vi kommer nok til å være mer kommersielle, særlig når det gjelder de utenlandske tegnerne, sier Raptus-generalen til Nærnett.

Les mer om Oslo Comics Expo hos NRK:
http://www.nrk.no/nyheter/kultur/1.1765199

Les mer om Oslo Comics Expo og Raptus hos Nærnett:
http://nernett.hivolda.no/view.cgi?&link_id=0.18983.26089

Les mer om Oslo Comics Expo hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/316/mot-tegneseriefestival-i-oslo
http://www.serienett.no/article/351/-tegneseriefestival-med-kvalitet

divider

Kommentarer er låst for denne artikkelen.

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)