Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

-OCX ER TEGNESERIENS DAG I OSLO ( 6.02.07 )

Oslo Comics Expo arrangeres i begynnelsen av mai. President Morten Harper i Norsk Tegneserieforum understreker at tegneseriefestivalen er årets markering av Tegneseriens dag i hovedstaden.

Av: Kristian Hellesund

Det har dukket opp kritiske røster til det faktum at den nye tegneseriefestivalen i Oslo, Oslo Comics Expo (OCX), går av stabelen samtidig som Tegneseriens dag. Tegneseriens dag ble første gang markert i Norge i 2005, og den sammenfaller også i år med den internasjonale Free Comics Day, som er satt til 5. mai.

President Morten Harper i Norsk Tegneserieforum (NTF) føler at det verserer enkelte misforståelser, og han slår fast overfor Serienett at det er viktig å være klar over at OCX-festivalen er årets markering i Oslo av Tegneseriens dag.
-Initiativet til festivalen kom fra Serieteket i forståelse med NTF, etter at en del utspill i ulike sammenhenger tydet på at det var interesse for å stable på beina en større markering i Oslo. Responsen på invitasjonen var god, og det ble derfor etablert en arrangementskomité med flere av de samme aktørene som har drevet Tegneseriens dag – primært NTF og Serieteket – men også en rekke nye ildsjeler som sammen har sørget for at OCX tegner til å bli både større og enda bedre enn fjorårets Tegneseriens dag i Oslo, opplyser NTF-presidenten til Serienett.

Morten Harper viser til at det har vært en målsetning for NTF at Tegneseriens dag skulle vokse seg større og bedre.
-Og i det ligger selvsagt også muligheten for at arrangementet vokser til noe mye mer og kanskje annet enn det startet opp som. Hovedpoenget er å få til et arrangement som er spennende både for Oslos tegneseriemiljø og allment kulturinteresserte, forklarer Harper overfor Serienett.

Presidenten i Norsk Tegneserieforum forteller til Serienett at NTF-styret av kapasitetshensyn nå i enda sterkere grad har valgt å fokusere på Oslo-arrangementet.
-Det betyr at vi ikke kan prioritere funksjonen som sekretariat for den nasjonale Tegneseriens dag som sådan. Det vil ikke bli produsert et felles hefte og plakat. Arrangementene andre steder enn i Oslo vil være opp til de lokale gruppene. Vi regner de som har markert dagen tidligere år som ytterst kompetente og at de vil kunne lage tilpasset, lokalt materiell om ønskelig. Likeledes at de har gode kontakter med tegnere og andre som er aktuelle for lage et interessant program. Dessuten vil seriebutikkene som vanlig ha en rekke Free Comic Book Day-hefter denne dagen, påpeker Morten Harper.

-NTF vil med det første sende en nærmere orientering om dette til de lokale arrangørene fra i fjor, sier Morten Harper avslutningsvis til Serienett.

Les mer om Tegneseriens dag hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/156/-fornoyd-med-tegneseriens-dag
http://www.serienett.no/article/406/tegneseriens-dag-arrangeres-i-ostfold

Les mer om Oslo Comics Expo hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/316/mot-tegneseriefestival-i-oslo
http://www.serienett.no/article/351/-tegneseriefestival-med-kvalitet
http://www.serienett.no/article/404/-ikke-reell-konkurranse

divider
 1. Eg trudde OCX skulle vere ein festival for heile landet og konkurrere med Raptus på den måten. Men så er det berre ein lokalfestival for Oslo? skuff! Hadde eigentleg vurdert å reise, men sidan lokalfestivalen Vossastreken ligg nærare så er det kanskje på tide å vitje den i staden.


  Knut Robert Knutsen    6. February 2007, 07:37    #
 2. Tjah. Man kan vel reise på lokalfestivaler også?

  h.


  håvard s. johansen    6. February 2007, 08:36    #
 3. ...er ikke Oslo hele landet da?

  ;)


  ABye    6. February 2007, 09:53    #
 4. Nei, det er P4 det…


  Jon Løvstad    6. February 2007, 13:10    #
 5. mener dere virkelig at vi ikke skulle lage vår egen festival i oslo? Kan man starte tegneseriefestival i alle norske byer -bare ikke oslo? OCX skal ikke være en lokalfestival, vi skal ha gjester fra hele landet og hele verden.


  flu    6. February 2007, 15:42    #
 6. Poenget er vel det at viss OCX er ein del av teikneseriens dag så er det naturleg å gå ut ifrå at OCX er OSLOs LOKALE arrangement. Viss OCX er ein NASJONAL festival så er den i direkte konkurranse med Teikneseriens Dag som NASJONALT arrangement. Ikkje samkjør men konkurranse. Her er ein ide: viss dei av NTFs styre som bur i Oslo området tar seg av OCX, så kan vel dei av NTFs styre som bur utanfor Oslo-området ta seg av ei samkjøring av Teikneseriens Dag i resten av landet. Ikkje sant :-)


  Knut Robert Knutsen    6. February 2007, 18:33    #
 7. Hadde det ikke vært for Tegneseriens Dag så kunne jeg reist noen få mil inn til OCX. Kanskje jeg bor utenfor “Oslo-området”?

  Årets Raptus får tidenes beste gjesteliste så da må jeg dra dit i år også. Bare synd at den nye flyplassen i Oslo ikke åpner før 1. oktober.


  Øyvind Braaten    7. February 2007, 20:30    #
 8. Er vel og en fare for at OCX trekker til seg det som kunne vært “headlinerne” for Tegneserienes Dag andre steder i landet. Tenker f.eks på den mediedekning og publikumsinteresse Mads Eriksen kunne skapt rundt et eventuelt arrangement i Trondheim.


  Ola    12. February 2007, 15:48    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)