Tidsskrift for norsk tegneserieliv

Om Serienett

Serienett gir deg siste nytt om norske tegneserie-utgivelser, anmeldelser og andre tegneserierelaterte nyheter. Nettsiden drives og redigeres av Trond Sätre.

Serienett er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.
Norsk Kulturråd
Bergen kommune

Har du tips? Send e-post til trond@serienett.no. Sjekk også ut Serienett på Facebook. En del stoff publiseres kun der, og det er til stadighet gode og interessante menings-utvekslinger om tegneserier på Serienetts Facebook-gruppe.

Søk i Serienett

RSS / Atom

Annonser


Raptus Comics Festival Oslo Comics Expo Deichmanske Serietek

CORTO MALTESE FOLKETS TEGNESERIE ( 7.02.07 )

Lytterne til NRK P2 har kåret folkets tegneserie. Hugo Pratts Corto Maltese fikk tittelen.

Av: Kristian Hellesund

I tillegg til NRK P2s egen håndplukkede jury, har radiolytterne fått lov til å sende inn egne forslag til verdens beste tegneserie. Vinneren i denne kåringen ble Corto Maltese av Hugo Pratt. Den italienske serien, som blant annet er gitt ut på norsk i albumform av Cappelen på åttitallet og i en samleboks av Egmont Serieforlaget i 2006, vant foran Donald Duck. Fransk-belgiske tegneserier var representert på de neste plassene. Asterix av Goscinny og Uderzo ble nummer tre, mens Tintin av Hergé fikk fjerdeplassen.

Les mer om kåringen hos Serienett:
http://www.serienett.no/article/390/nrk-p2-med-tegneseriekaring
http://www.serienett.no/article/394/presiserer-i-tegneseriekaring
http://www.serienett.no/article/397/nrk-lytterne-far-egen-avstemning
http://www.serienett.no/article/408/jimmy-corrigan-karet-til-verdens-beste

divider
 1. Et gledelig resultat som sier mye om kunnskapsnivået til P2-lyttere. En tilsvarende kåring på P1 eller P4 ville trolig gitt Donald Duck seieren med 50-75 % av stemmene.


  Lurk    7. February 2007, 11:03    #
 2. Vel… er det noen tall som sier hvor mange som stemte? Dette er bare statistikk og helt avhenig av en del faktorer. Jeg kan ikke se annet enn at dette er en svært vanskelig tilgjengelig avstemming – man må sende inn en mail til radioprogrammet og den informasjonen kommer fra en side som ikke akkurat har ligget klint opp som hovedoppslag på NRK. Kanskje Kristian kan få tak i tallene bak her, det hadde vært svært interessant å vite. Om det er femti stykker som har svart så blir liksom denne avstemmingen rimelig meningsløs… Det handler mer om hvem som GIDDER å gjøre noe enn om hva folk mener.


  Jon Løvstad    7. February 2007, 12:02    #
 3. Helt på linje med Jon her, en slik avstemning virker ikke å være basert på hva de store “massene” har gitt tilbakemelding om (eller ikke har hatt mulighet til å gi tilbakemelding om!), de som virkelig er pasjonerte lesere. Nei, få en stort firma til å ringe rundt til noen tusen husstander i Norges land…


  jostein hansen    7. February 2007, 12:27    #
 4. ” en slik avstemning virker ikke å være basert på hva de store “massene” har gitt tilbakemelding om (eller ikke har hatt mulighet til å gi tilbakemelding om!), de som virkelig er pasjonerte lesere.”

  Det er nettopp poenget mitt. De store “massene” hører ikke på P2. Vi må se resultatet i kontekst av mediet.


  Lurk    7. February 2007, 15:54    #
 5. Når det er kåret første-, andre-, tredje- og fjerde-plass må vi regne med at det avgitt minst 10 stemmer. Og jeg regner med at de fleste som har stemt er brukere av Serienett, for ellers hadde de ikke kjent til kåringen.


  Øyvind Braaten    7. February 2007, 20:23    #
 6. Serienett sendte en e-postforespørsel til NRK i går om hvor mange som hadde stemt i lytteravstemningen samt hvor mange prosent av innsenderne som hadde stemt på Corto Maltese. Så langt har ikke redaksjonen svart.


  Kristian Hellesund    7. February 2007, 21:47    #
 7. Spennende om de gir lyd fra seg. Tabloidoverskriftene kan lett endre seg fra “Det norske folks favorittserie” til “Femten voksne mell kupper tegneseriekåring”... :)


  Jon Løvstad    7. February 2007, 23:31    #
 8. oops… “Menn” skal det være. What was I thinking…


  Jon Løvstad    8. February 2007, 03:21    #
 9. Jeg liker faktisk enda bedre “15 voksne norske møll kupper seriekåring”. For det høres faktisk slik ut…


  Spacedog    8. February 2007, 19:58    #
 10. Liker godt Corto Maltese så det var litt artig at den vant. (Stemte ikke selv) Tviler derimot på om serien i det hele tatt hadde vært på lista hvis det ikke var for boksen som kom ut på slutten av fjoråret. Serien er vel ganske frisk i manges minner akkurat nå.

  Enig i at det sannsynligvis er temmelig få som har stemt, men jeg vet ikke om det hadde hjulpet å ringe rundt til noen tusen som det ble foreslått. Da er det vel godt mulig at 98% av alle oppringte knapt hadde hørt om noen andre tegneserier enn Donald,Pondus,Nemi og Fantomet. Vet ikke om den kåringen hadde blitt men riktig. Men det får vi jo aldri svar på.


  Chrisron    10. February 2007, 03:03    #
  Textile Hjelp

<- Eldre | Nyere ->

Siste kommentarer
Trond Sätre (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
håkon strand (ROCKY NETTOPP NÅ – 100!!)
Jostein Hansen (TEGNESERIER SOM SAKPROSA)
IpComics (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Bjoulv (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Thomas Askjellerud (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Jostein Hansen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
Paul Andreas Jonassen (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)
arild (FANTOMET NETTOPP NÅ - DEN TOMME TRONEN)